Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nivea’dan Mesafeleri Ortadan Kaldıran Teknoloji

Nivea’dan Mesafeleri Ortadan Kaldıran Teknoloji

Nivea, geliştirdiği yeni dokunma hissi teknolojisiyle sevdiklerimize sarılmamızı sağlarken, bu duygunun ne kadar güçlü olabileceğini vurguluyor.

Nivea, sevginin ve sevdiklerimizle birlikte olmanın önemine değinen bir teknoloji geliştirdi. Sanal gerçeklik içinde dokunma hissi sunan Teslasuit girişimini akıllara getiren Nivea, yıllar süren çalışma sonucunda mesafelere aldırmadan sevdiklerimizle bir arada olabileceğimiz ve onlara dokunabileceğimiz günleri müjdeliyor.

Second Skin Project isimli bu teknoloji ve beraberinde yayınlanan kampanya filminin başrolünde yılbaşını Paraguay’da geçirecek olan Pablo ve İspanya’daki annesi Laura yer alıyor. Amaç, bu teknolojiyi kullanarak anne ve oğulu aralarından geçen okyanusa rağmen bir araya getirmek.

Laura, teknoloji laboratuvarına giderek sanal gerçeklik gözlükleri, kulaklık ve nanoteknoloji ürünü Second Skin kıyafetini giyiyor ve oğluyla canlı görüşmeye başlıyor. Görüşme sırasında oğlunun dokunduğunu ve hareketlerini hissedebiliyor fakat bir anda yayın kopuyor. Laura gözlüklerini çıkardığında ise karşısında oğlunu görüyor ve gerçek anlamıyla sarılıyor.

Teknolojinin insanlığı büyüleyici noktalara taşıdığı günümüzde, Nivea insan hayatındaki en kıymetli değerlerden birinin sevdiklerimizle birlikte olabilmek mesajını etkili ve analog bir dille aktarıyor. Second Skin Project kampanyası, Leo Burnette Madrid imzasını taşıyor.

Benzer bir iletişimi kullanarak teknolojiyi tersine çeviren bir diğer isim de #Connect isimli kampanyayla Durex olmuştu. Çiftlerin birlikte geçirdikleri zamanı akıllı telefonlarıyla geçirmemesi için geliştirdikleri teknoloji; kapama tuşuydu.

Görsel; Youtube