Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Childish Gambino’nun Hedefi Silah ve Polis Şiddeti: This Is America

Childish Gambino’nun Hedefi Silah ve Polis Şiddeti: This Is America

Donald Glover, sahne adıyla Childish Gambino, Cumartesi gecesi yayınladığı yeni müzik videosuyla bir anda gündemi değiştirdi.

Donald Glover kariyerine 2005’te başlamış bir yazar, oyuncu ve müzisyen. 30 Rock’ta yazar olarak kariyerine başlayan Glover, 2006’da YouTube’da Derrick Comedy isimli komedi serisini yayınlıyordu. Community ile ismini duyurduktan ve 2010’lardan önce yayınladığı karışık kasetlerle müzisyen olarak da varlığını gösteren sanatçı günümüzün en ilham veren isimleri arasında yer alıyor. Şu anda Atlanta’nın yazarı ve yaratıcısı olarak Emmy ödülü kazanırken Childish Gambino malhasıyla da dördüncü albümünü çıkarmaya hazırlanıyor. İlk kez sunuculuğunu üstlendiği Saturday Night Live’da da yeni tekliği This Is America’yı tanıttı ve müzik dünyasının gündemini değiştirdi.

Amerika’nın kanıksanmış gerçekleri

Gambino, 3. stüdyo albümü “Awaken, My Love!” ile kurduğu müzikal kimliğini birkaç adım daha öteye taşımış. This Is America, sanatçının eski müzik videolarındaki gibi pastel bir atmosfer sunuyor. Bomboş bir depo içerisinde gitarını çalan bir adam görüyoruz. Ancak bir anda işler değişiyor. Koronun tonu değişiyor ve gitarist yere yığılıyor. This Is America hem videosu hem de sözleriyle ABD’deki polis şiddeti, beyaz üstünlüğü, ırkçılık gibi toplumun şu anki güncel sorunlarına değiniyor. Neşeli altyapıyla kurulan tezat ise parçanın dilini güçlendiriyor.

ABD’de siyahların beyazlara göre daha fazla polis şiddetine maruz kalıyor, bireysel silahlanmayla pek çok toplu silahlı saldırının yaşanıyor. Bu sorunlar pek çok duyarlı sanatçı tarafından dile getiriliyor ve konuşuluyor. Childish Gambino da uzun zamandır bu isimler arasında yer alıyor.

Parçanın arka fonunda Young Thug, 21 Savage, Quavo, Rae Stremmurd’dan Slim Jxmmi ve BlocBoy JB de vokalleriyle yer alıyor. Videonun yönetmenliğini ise Atlanta’nın ve Gambino’nun pek çok eski müzik videosunun da yönetmenliğini yapan Hiro Murai üstlenmiş. Hiro Murai daha önce Earl Sweatshirt, Flying Lotus, Massive Attack, Chat Faker’ın Gold’u gibi işlerin de yönetmenliğini yapmıştı. Bir minik not ise sondan bir önceki sahneye SZA misafir oluyor.

Görsel: YouTube