Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Medya Ağı Viacom’dan Gençlerin Protestosuna Destek Geldi

Medya Ağı Viacom’dan Gençlerin Protestosuna Destek Geldi

Silahlı şiddeti protesto için okulları terk eden öğrencilere Viacom, kanallarındaki yayını 17 dakikalığına karartarak destek verdi.

Çarşamba günü ABD çapındaki 3000’e varan okulda binlerce öğrenci silahlı şiddeti protesto etmek için ve daha sert silah yasaları talep etmek için bir eylem düzenledi. “National School Walkout” adını taşıyan protestoda, geçtiğimiz ay Florida’daki Marjory Stoneman Douglas High School saldırısında hayatını kaybeden 17 kişi için ülke çapından öğrenciler 17 dakika boyunca okullarını terk etti. Protesto, 17 dakikalık sınıf bırakma eyleminin ötesine geçerek çeşitli yürüyüşler ve anma törenleriyle hayatlarını kaybeden gençler hatırlanırken, lise öğrencileri hükümete silah konusundaki taleplerini iletti.

Öğrencilerin başlattığı bu önemli harekete güçlü bir destek ise Viacom Media Networks’ten geldi. MTV, BET, nickelodeon, TV Land, CMT ve Comedy Central gibi kanallara sahip olan medya ağı; harekete destek verdiğini göstermek için protestonun başlama saatı olan 10 (EST) itibariyle tüm kanallarını 17 dakikalığına kararttı.

Viacom, Twitter hesabı üzerinden eyleme katılan tüm öğrencilerin yanında olduklarını belirten bir mesaj yayınlarken ağ içerisindeki kanallar da kendi hesaplarından ayrıca duyurular paylaştı. Bunun yanı sıra 17 dakikalık yayın kesintisi sırasında kanallarda da benzer mesajlar vardı. Kimi kanallar hayatını kaybeden gençlerin fotoğrafları ve isimlerini duyururken kimileri sessiz bir destek mesajı yayınladı.

Viacom’dan Mart Ayı Boyunca Destek

Viacom, silah tartışmasındaki yerini açıkça belli ederken Mart ayı boyunca kanallarında konuyla ilgili farkındalık yaratacak programlara ağırlık vereceğini de duyurdu. Bunun yanı sıra, 24 Mart tarihinde Washinton DC’De düzenlenmesi planlanan, yine öğrencilerce organize edilen silah karşıtı yürüyüş “March For Our Lives” için de Viacom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Shari Redstone’dan 500 bin dolar bağış yapılacağı belirtildi. Kanallarda “March of Our Lives” yayının da ağırlıklı olarak verileceği açıklandı.

Dev bir medya ağının böyle bir toplumsal harekete bu kadar açıkça destek vermesi oldukça önemli bir adım. Silah tartışmalarının göbeğinde hükümetin yer aldığı düşünülürse bunun sadece gençlerin başlattığı bir tepkinin ötesinde siyasi bir hareket olduğu da açık. Medyanın sesinin otoriteler tarafından kesildiği bir dünyada, erişim gücünü gençlerin hizmetine sunan ve yayın karartarak bu tartışma içerisinde tarafını belli eden Viacom’u takdir etmemek elde değil.

Görsel: March for Our Lives