Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güzellik Rakamlarla Ölçülmez

Güzellik Rakamlarla Ölçülmez

Dove; yeni reklam filminde güzellik kavramını ele alıyor ve gerçek güzelliğin ideal olanı tanımlayan rakamlarda değil, bunun ötesinde şeylerde yattığını vurguluyor.

Dove, dünya çapındaki reklam kampanyalarında kadın bedeni üzerinde yaratılan kalıpları yıkmaya odaklanan işler yapıyor. Çeşitli sosyal deneyler, aktivasyonlar ve reklam filmleri aracılığıyla marka; idealize edilmiş bir güzellik anlayışını dayatmak yerine kadınların kendilerini olduklarını sevmeleri ve bedenleriyle barışmaları mesajını veriyor. Geçtiğimiz günlerde Ogilvy İstanbul tarafından hazırlanan film ise güzelliğin rakamların ötesinde bir şey olduğunu anlatanan şeker bir film.

“Benim Güzelliğim #rakamların ötesinde” diyen film; farklı yaş, tarz, yaşam tarzı ve vücut şekline sahip pek çok kadının verdiği sayılarla ilerliyor.  Bizler bu sayıların belli şeyleri tanımladığını sanarken kadınlar sayıların varsayımımızın dışındaki açıklamasını aktarıyorlar. Buna göre 34 bir beden değil, dövme sayısı; 90-60-90 vücut ölçüleri değil, vizelerden alınan notlar örneğin. Veya 56 yaşındaki kadın kendini 26 hissedebilir, 35 kızlarının güzelliğiyle meşhur İzmir’i değil, bir kadının gezdiği şehir sayısını anlatabilir.

güzellik_dove_ogilvy istanbul_rakamların ötesinde_bigumigu_

güzellik_dove_ogilvy istanbul_rakamların ötesinde_bigumigu_

Rakamların Ötesindeki Güzellik

Film; yaş, beden, kilo, ölçü gibi sıklıkla sayılarla sıklıkla çerçevesi belirlenen güzellik kavramının, bu sayıların çizdiği sınırların ötesinde bir şey olduğunu vurguluyor. Bunu yaparken de o kadınları benzersiz kılan özelliklerin de altını çiziyor. Zira bir kadını güzel yapan şey, elbette ki o kadının kilosu ya da boyu değil; bunların ötesinde şeyler.

Dove’un bu filmi vesilesiyle rakamların anlamsızlığını anlatan bir başka çalışmayı da hatırlayabiliriz. Daha önce QNB Finansbank için Rabarba tarafından hazırlanan Sevgililer Günü filminde de aşk söz konusu olduğunda rakamsal farkların önemsizleştiği anlatılmıştı.

Künye:

Reklamveren: Unilever Turkiye
V. P. Marketing Home and Personal Care Turkey: Kamuran Uçar
Marketing Director; Personal Care: Alper Eroğlu
Brand Manager: Nazlı Malatyalı
Asistan Brand Manager: Başak Balcı, Elif Terzi
Reklam Ajansı: Ogilvy İstanbul
Genel Müdür: Elif Adali Erten
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Selim Ünlüsoy
Yaratıcı Yönetmen: Önder Bayraktar, Bahadırhan Pekşen
Sanat Yönetmeni: Mehmet Demirel
Metin Yazarı: Önder Bayraktar, Bahadırhan Pekşen, Cem Bulut
Müşteri İlişkileri: Murat Derman, Emine Sarpyener Tonguç, Simge Özgülenç
Prodüksiyon: Fulya Akay, Begüm Özkul
Stratejik Planlama Direktörü: Pelin Aydın
Yaratıcı Strateji Direktörü: Eren Alphan
Yapım Şirketi: Anima / Elif Kalkan
Fotoğraf Yapım Şirketi: PPR / Özgür Albayrak
Medya ajansı: Mindshare

Görsel: YouTube