Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etmek İçin Pankarta Dönüşen Gazete

Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etmek İçin Pankarta Dönüşen Gazete

Peru’nun popüler gazetelerinden Peru21, kadınlara yönelik fiziksel ve cinsel şiddete dikkat çekmek için gazetenin ön sayfasını çeşitli mesajlar taşıyan pankartlara dönüştürdü.

Peru21 gazetesi, kadınlara yönelik şiddeti protesto edenlerin seslerini duyurmaları için gazeteyi McCann Lima’yla birlikte bir protesto aracına dönüştürdü. Latin Amerika’da büyük kitlelere yayılan “Ni una a menos” sivil hareketinden etkilelen, kadına yönelik her tür şiddeti protesto etmeyi amaçlayan bir yürüyüş gerçekleşti. Protesto, Peru’nun Lima kentinde 13 Ağustos’ta gerçekleşti.

INEI’a (Ulusal İstatistik ve Bilgi Enstitüsü) göre, Perulu kadınların %32’si fiziksel ve cinsel şiddete uğruyor. Peru21, ülkedeki en popüler gazete olmanın verdiği gücü kullanarak gazetenin ilk sayfasını, kadınlara yönelik şiddete dikkat çeken ve sokaklarda kadınların sesini duyurmak için kullandığı pankartlara dönüştürdü.

Pembe fon üzerine beyaz renkle “Şiddet sevgi değildir”, “Sessiz kalmak suça ortak olmaktır”, “Kimsenin size dokunmaya hakkı yok” gibi cümlelere yer verildi. “Un diario, una pancarta” (Bir gazete, bir pankart) adındaki kampanya, sosyal medyadan da desteklendi.

Künye:

Müşteri: Grupo El Comercio
Ürün: PERÚ21
Başlık: “Un diario. Una pancarta.”
Ajans: McCann WorldGroup Lima
Genel Yaratıcı Yönetmen: Mauricio Fernandez Maldonado / Christian Caldwell
Yaratıcı Ekip: Omar Polo / Giovanni Macco
Hesap Yöneticisi: Mirjana Slavkovic
Müşteri Temsilcisi: Maria Gracia Vasquez
Ajans Yapımcısı: Pimi Ravizza
Yönetmenler: Sebastian Vereau / Ariel Ormeño (DOS)
Animasyon: Raúl Diaz
Ses: Kazoo
Editörler: Diego Salazar, Lorena Obregón, Pablo Vilcachagua
Tasarım: Jose Carlos Malásquez, Shirley Cjahua

Görsel: YouTube