Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
%98 Oranında Su Tasarrufu Sağlayan Musluk Ağzı

%98 Oranında Su Tasarrufu Sağlayan Musluk Ağzı

Altered: Nozzle 1 milyar insanın su sıkıntısı yaşadığı günümüzde, %98 su tasarrufu sağlamak için geliştirildi.

Altered tarafından geliştirilen Altered: Nozzle, üst seviyede su tasarrufu sağlayan bir musluk ağzı. Musluğun ucuna kolayca monte edilen ağız, suyu atomize ederek %98 oranında su tasarrufu sağlıyor ve musluğun çalışmasında herhangi bir değişiklik yapmıyor. Daha fazla suya ihtiyaç duyulduğu takdirde normal tasarruf moduna getirilerek %75 tasarruf edebiliyor.

Yalnızca 30 saniyede kullanıma hazır hale gelen, farklı boyda musluklara uygun ebatları bulunan Altered: Nozzle, mutfak ve banyo musluğunda evde ya da ofiste kullanılabiliyor.

Su sıkıntısı, dünyada her gün 1 milyar insanı etkileyen, 2020’de ise 3 milyar insanı olumsuz etkileyeceği tahmin edilen küresel bir problem ve bu problemin çözümü için harekete geçmeliyiz. Küçük bir çabayla büyük bir etki yaratabilir, su israfının önüne geçebiliriz.

Suyun akışını kısıtlayarak tasarruf etmek en yaygın çözümlerden biri. Ancak, bu yöntem yalnızca bir yere kadar etkili oluyor. Altered: Nozzle, suyun akışını sınırlıyor ve mümkün olduğu kadar fazla suyun musluk ağızından çıkmasını sağlıyor, suyu atomize ederek milyonlarca damlacık oluşturuyor ve damlacıklardan yüksek hızlı yoğun bir sis meydana geliyor. Suyun hemen lavabonun içine ve oradan da kanalizasyona akması engelleniyor.

Standart musluk ağızlarına oranla yalnızca %2’lik bir suyla elleri, meyve sebzeleri, bulaşıkları yıkamak ve diş fırçalamak mümkün oluyor. Fakat tam tasarruf modunda, %2’lik suyla 1 bardak 2 dakikada doluyor. %75’lik tasarruf moduna geçildiğinde ise bardak, kase ve tencereler rahatlıkla doldurulabiliyor.

Sade ve şık tasarımlı Altered: Nozzle her çeşit muslukla güzel görünüyor, böylece çekmecede kalmaya mahkum olmuyor. Kickstarter’da fonlanan Altered: Nozzle’a ön siparişle 324 İsveç kronu (yaklaşık 132 lira) karşılığında sahip olabilirsiniz.

Görsel: Vimeo, Kickstarter