Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lidl Sanat Dünyasında Yeni Bir Akım Kazandırıyor: Düşükfiyatçılık

Lidl Sanat Dünyasında Yeni Bir Akım Kazandırıyor: Düşükfiyatçılık

Düşük fiyat ile yüksek kaliteli ürünler satma prensibini benimseyen süpermarket zinciri Lidl, Lowpriceism (düşükfiyatçılık) akımını ortaya çıkarıyor.

Almanya merkezli süpermarket zinciri Lidl avangard, neoklasisizm veya izlenimcilik (impressionism) gibi sanat akımlarına kendince bir yenisini daha ekliyor. Yüksek kalite ürünleri düşük fiyata satma mottosunu benimseyen marka bu büyük sanat akımlarının yanına yeni bir sanat kategorisi sunuyor. Diğer süpermarket zincirlerine göre ucuzluğu ile ön plana çıkan Lidl, Lowpriceism (düşükfiyatçılık) akımını ortaya çıkarıyor. Kampanya, markanın eğlenceli bir üslup kullanarak müşteri ile bağlantı kurmasına ve en vurucu özelliğini ön plana çıkartmasına imkan tanıyor.

Sanat belgeseli tadında reklam filmi

Tiempo BBDO imzalı Lowpriceism kampanyası bir sanat akımının tanımlanmasına dair beklenen her şeyi veriyor. BBC sanat belgeselleri formatında hazırlanan reklam filmini sanat uzmanı karakteri Dr. Cornelius Fitzgerald sunuyor. Klasik popüler sanat programı esintilerini mizah ile harmanlayarak iki buçuk dakika boyunca Lowpriceism akımının neyi temsil ettiğinden ve nereden geldiğinden gayet ciddi bir şekilde bahsediliyor.

Yağ şişelerinin dizili olduğu stant Lowpriceism akımında yaratılmış bir sanat eseri gibi detaylarına kadar anlatılıyor. Lidl tarafından gönderilen ürün kataloglarını incelemek ise kaliteli vakit geçirmek ve kültürlenmek için eşsiz bir parça.

Düşük fiyata kaliteli ürün sunan Lidl akımın merkezinde

Tiempo BBDO hesap müdürü Erica Martinez süpermarket zinciri ile daha önceleri de bazı kampanyalarda beraber çalışma fırsatı bulduklarını dolayısı ile kampanyanın geliştirme sürecinde kolayca bağlantı kurabildiklerini ifade ediyor. Lidl ekibi ile görüştükten hemen sonra pazarlama ekibinden birinin “Bu fiyata böylesine kaliteli ürün sunmak bir sanattır” ifadesinden yola çıkan yaratıcı ekip bu cümle üzerinden kampanyasının temellerini oluşturuyor. Ortaya düşük fiyata bağlı bir sanat akımı çıkıyor.

Lowpriceism hareketi televizyonda yayınlan reklam filminin yanı sıra haftalık aktüel ürün katalogları ile desteklenecek. Kampanya ayrıca dijital platformlardan da yayınlanacak.

Künye

Müşteri: Lidl Supermarkets
Ajans: Tiempo BBDO
İdari Yaratıcı Yönetmen: Tomás Ferrándiz
Yaratıcı Ekip: Julia Revuelta, Marc Solé, Lorea Diez
Hesap Müdürü: Erica Martínez
Dijital Direktör: Sebastián Rosás, Gerardo Collado
Prodüksiyon Şirketi: Petra Garmon
Yönetmen: Humbert Aparicio
Yapımcı: Alba Recasens
DOP: Iñigo Zubicaray

Görsel: YouTube