Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kalpten Gelen Ufak Bir Teşekkür

Kalpten Gelen Ufak Bir Teşekkür

British Heart Foundation, sevimli kalp çizimleri eşliğinde kalp araştırmaların önemini ve dokunduğu hayatlarını anlatarak destekçilere teşekkür ediyor.

British Heart Foundation (BHF), kalp hastaları için çalışan ve kalp ve damar hastalıklarına ilişkin bilimsel araştırmaları destekleyen bir yardım kuruluşu. Kalp konusundaki araştırmaların insanların hayatını nasıl değiştirdiğini anlatmayı ve bu yöndeki bağışları artırmayı hedefleyen kuruluş, som reklam kampanyası ile destekçilere teşekkür ediyor.

MullenLowe tarafından yaratılan kampanya, çeşitli kalp hastalıklarına ilişkin araştırmaların bunlara nasıl bir çözüm sağlayabildiğini sevimli bir görsel dil ile anlatıyor. Kalp nakli, genetik araştırmalar, kalp pili gibi gelişmeleri soğuk bir şekilde anlatmak yerine bunlar sayesinde hayatına devam eden insanların bedenlerinde gösteriyor.

Nefis Çizimlerle Görselleştirilen Kalpler

Doğuştan kalbinde ciddi bir sorunla doğan küçük Rosco, nakil sayesinde hayatına devam eden Andrew, kalp pili takılan Laura gibi gerçek insanların, kampanyanın internet sitesinde yer verilen hikayeleri, filmin de ilhamını oluşturuyor. Filmde, çeşitli insanların nefis çizimlerle görselleştirilmiş kalpleri, onlara yaşama fırsatı veren insanlara teşekkürlerini sunuyor. Beni tamir ettiğin için teşekkürler diyor küçük bir çocuğun kalbi, nakil için teşekkürler diyor genç kızınki, kalp krizimi durdurduğun için teşekkürler diyor tombala oynayan kadın.

kalp_british heart foundation_mullenLowe_thank you_ingiltere_bigumigu kalp_british-heart-foundation_mullenLowe_thank-you_ingiltere_bigumigu kalp_british-heart-foundation_mullenLowe_thank-you_ingiltere_bigumigu kalp_british-heart-foundation_mullenLowe_thank-you_ingiltere_bigumigu kalp_british-heart-foundation_mullenLowe_thank-you_ingiltere_bigumigu

Film, “Araştırmalarımız kalpleri kurtarıyor. Siz olmazsanız teşekkürler durur.” diyerek sonlanırken insanlar hem desteğe çağrılıyor, hem de gerek derneğin çalışmaları gerekse de genel olarak kalp hastalıkları ve araştırmaları konusunda farkındalık sağlanmış oluyor.

Simon Rattigen tarafından yönetilen, animasyonu ise The Mill tarafından hazırlanan film, kalp hastalıkları gibi ağır bir konuyu melodrama kaçmadan insanların yeniden yaşamaktan duydukları mutluluğu göstererek, araştırmanın sonuçlarını dokunduğu insanlar üzerinden anlatan bir film. Üstelik de tıbbi jargona kaçmadan, insanlara kendilerini suçlu hissettirmek yerine onları onore ederek desteğe çağırmayı başarıyor. Bu anlamda etkili ve tatlı bir iş.

Geçtiğimiz hafta yayına giren kampanya televizyon, sinema, basın, açık hava, dijital ve sosyal medya gibi geniş kapsamlı bir medya planına sahip. Basın ilanlarında gerçek insanlar, filmdeki çizimlerle birlikte kullanılıyor.

kalp_british-heart-foundation_mullenLowe_thank-you_ingiltere_bigumigu

 

Künye:

Reklamveren: British Heart Foundation
Reklam Ajansı: Mullenlowe Profero Performance
Yaratıcı Ekip: Augusto Sola, Misha Newby
Planlama: James Dawkins
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Mark Elwood
Tasarımcı: Rob Hare
Yaratıcı Yönetmen:  Augusto Sola
Yaratıcı Yönetici: Misha Newby
Yetkili Strateji Yönetmeni: Jo Arden
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: José Miguel Sokoloff
Sanat Yapım:  Nicholas Kurs, Phoebe Robertson
Müşteri İlişkileri: Paul Wilde, Joseph West, Kirsteen Scoble
Canlandırma: The Mill
Yaratıcı Yönetmen:Grant Berry
Sanat Yönetmeni: Ross Urien
Canlandırma: Davide Frusteri, Freya Barnsley, Nick Maroussas, Jakub Skorupa
2B Canlandırma: Barnsley, Jeanette Eiternes
İllüstrasyon: Mariana Rodrigues @ Jelly London
Medya: PHD
Ses Post Prodüksiyon: Factory Studios
Ses Mühendisi: Phil Bolland
Kurgu: The Quarry
Kurgucu: Bruce Townend
Post Prodüksiyon: The Mill
Hareketli Grafikler: Davide Frusteri, Freya Barnsley, Nick Maroussas, Jakub Skorupa
Renk Yapımcısı: Angela Toner
Yapımcı: Angela Toner
Yaratıcı Yönetmen: Grant Berry, Ross Urien (SY)
Renklendirme: Seamus O’Kane
Basılı İşler Yapım: Lisa Tuck
Fotoğraf: Todd Antony @ Wyatt Clark & Jones
Tasarım: Rob Hare
Yapım Şirketi: HLA
Yapımcı: Richard Skepper
Yönetici Yapımcı: Mike Wells
Yönetmen: Simon Rattigan
Görüntü Yönetmeni: Ian Murray

Görsel: YouTube – MullenLowe