Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sağlıksız Yaşamdan Kaçın, Seri Katilden Değil

Sağlıksız Yaşamdan Kaçın, Seri Katilden Değil

Fundacion Española del Corazon, yeni reklam filmleri aracılığıyla kalp sağlığının önemine dikkat çekiyor.

İspanya Kardiyoloji Derneği tarafından desteklenen ve kar amacı gütmeyen ulusal bir kurum olan Fundacion Española del Corazon (İspanyol Kalp Vakfı), kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla yeni bir reklam kampanyasına imza attı.

1967’den beri temel amacı, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesine yönelik sosyal yardım kampanyaları oluşturmak ve halkı sağlık konusunda bilinçlendirmek olan Fundacion Española del Corazon; geçtiğimiz ay İspanyol reklam ajansı lamaquinadehumo (LMDH) ile 3 farklı hikayeden oluşan bir film serisine imza attı.

Kalp hastalıklarına dikkat!

Kampanya için hazırlanan filmler, seri katil filmlerini anımsatıyor. İlk filmde; duyduğu seslerden dolayı irkilen ve evin bodrum katına inip sesin geldiği yeri kontrol etmek isteyen gencin aslında sadece normal bir koltuktan korktuğu görülüyor. Burada verilen mesaj ise ”egzersiz eksikliğinin erken ölümlerin % 10’u ile, özellikle de kardiyovasküler ölümlerle ilişkili” olduğu. Dolayısıyla bir seri katilin çıkıp sizi öldürme olasılığı aslında kendi kalp rahatsızlığınızın sizi öldürme oranından daha düşük. İkinci ve üçüncü reklam filmlerinde ise yine farklı temalarla aynı mesaj verilmiş. Marka iletmek istediği fikri, hedef kitlesine direkt olarak rakamsal veriyle iletmektense daha dikkat çekici bir yolu tercih ediyor. Tütün ürünlerinin yılda yaklaşık 15.000,  sağlıksız beslenmenin ise yılda, 44.000 ölüme sebep olduğunu gösteren verilerse reklam filmlerinin ana temalarından.

Kampanya; sağlıklı yaşamanın, tütün ürünlerinden uzak durmanın ve diğer etkenlerin kalp sağlığı açısından önemini başarılı bir şekilde anlatmış.

kalp

Künye:

Reklamveren: Fundacion Española del Corazon
Reklam Ajansı: LMDH, Sevilla, Spain
Müzik: Estudiomathica
Yönetmen: Dani Zarandieta
Yapımcı: Juanma Rufian
Sanat Yönetmeni: Salva Ruiz
Yaratıcı Yönetmen: Rosko Ruiz

Görsel: YouTube