Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eylem Yasağına Karşı Dünyanın İlk Hologramlı Mücadelesi

Eylem Yasağına Karşı Dünyanın İlk Hologramlı Mücadelesi

İspanyol katılımcılar "Vatandaş Güvenliği Yasası" protestosunda hologramlarıyla haklarını arayarak bir ilke imza attı.

Cuma akşamı gerçekleştiği andan itibaren hızla yayılan protesto, İspanyolların gösteri ve yürüyüş yapma haklarını elinden alan “vatandaş güvenliği yasası”na yönelikti. Protestonun dünyayı şaşırtıp gündemin tepe noktasına gelmesinin nedeni, böyle bir hakkın yasaklanmasına karşı katılımcıların hologramlarıyla mücadele etmesiydi.

Özgürlük İçin Hologram (“Hologramas Por La Libertad”) sloganı altında kişilerin gösteri haklarını kullanarak suç ve/veya cinayet işlemediklerini ön plana çıkartan dünyanın ilk hologramlı eylemine internet sitesi üzerinden mesaj yazarak, sesinizi kaydederek veya hologramınızı oluşturarak verebiliyordunuz. Böylece katılımcılar fiziksel olarak bulunmadıkları İspanya Parlamento binası önündeki hologramların yazılı, sesli ve/veya görüntülü bir parçası olabildi.

Bir saatlik süren eylemin 2000’den fazla sanal görüntü içerdiği öğrenilirken konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları dışında Reuters, EuroNews gibi kuruluşların haberleri de kısa video formatında internette öne çıktı.

Manşet görseli Independent haberinden alınmıştır.