Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Looking Glass Portrait Fotoğrafları Holograma Dönüştürüyor

Looking Glass Portrait Fotoğrafları Holograma Dönüştürüyor

Looking Glass Factory’nin holografik teknolojisi için kitlesel fonlama ile desteklenen 3B fotoğraf yazılımı, 2B fotoğrafları holograma dönüştürüyor.

Looking Glass Factory’nin hologram teknolojisini herkesin görebileceği ve etkileşime girebileceği bir forma soktuğu Holoplayer One, SXSW 2018’de karşımıza çıkmıştı. Yine aynı yıl Kicksater üzerinden fonlanan 3 boyutlu çalışan yaratıcılar için geliştirilmiş Looking Glass ise dünyanın ilk masa başı holografik görüntü cihazıydı. Özellikle 3 boyutlu çalışan yaratıcıların, sanatçıların, oyun geliştiricilerinin, ürün ve endüstri tasarımcılarının çalışmalarını kolaylaştıracak özellikler barındırıyordu.

Fotoğrafların holograma dönüştürülmesini destekleyen destekleyen 3B fotoğraf yazılımı

Looking Glass ürününden esinlenen ve yine kitlesel fonlamayla hayata geçen bir diğer Looking Glass Factory ürünü Looking Glass Portrait oldu. İlk kişisel holografik çerçeve olan Portrait 18 aylık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkıyor. Makine öğrenme ve LiDAR özelliğini kullanan iPhone 12 Pro gibi yeni modellerle tek bir çekimle 3B hologramı ortaya çıkarmak mümkün oluyor. Bu özelliklere sahip telefonu olmayanlar ise Microsoft Azure Kinect paketi veya Intel RealSense kameralarıyla birlikte holografik mesajlarını kaydedebiliyor, oynatabiliyor veya gönderilebilir.

Şirketin etkili holografik görüntüleme teknolojisini kullanan Portrait aslında bir dijital fotoğraf çerçevesi. 3B görüntüleri yaratmak için ise Looking Glass ve Holoplayer One’dakine benzer bir teknoloji kullanılıyor. Şirket herhangi bir fotoğrafı holograma dönüştürmeyi amaçlayan bulut tabanlı bir hizmet sunuyor. Makine öğrenme sistemi sayesinde fotoğraf özelinde bir derinlik haritası oluşturuluyor. Bu sayede fotoğraf holografik bir haritaya dönüştürülüyor.

Görüntünün hangi açıdan çekildiğinin veya gerçek olup olmadığının bir önemi bulunmuyor. Bu haritalandırma sistemi herhangi bir fotoğrafı dönüştürebiliyor. Bir önceki ürün Looking Glass’ta ürünün holografik görüntüsünün olması için farklı açılarından fotoğrafının bulunması gerekiyordu.

Herkesin kendi holografik görüntüsüne sahip olmasını isteyen ve bunun evde paylaşılabilecek bir ürün olarak sunulmasını hedefleyen Looking Glass Factory, 2021’in ikinci yarısında bulut tabanlı hizmetini başlatmayı ve hologram destekli çerçeveyi satışa sunmayı planlıyor.

looking glass factory

looking glass factory

Görsel: