Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanser Araştırmalarına Bağış İçin Bir Dokunuş Yeter

Kanser Araştırmalarına Bağış İçin Bir Dokunuş Yeter

Birleşik Krallık Kanser Araştırma Merkezi temassız kart teknolojisini kansere yönelik araştırmalara bağış toplama aracı olarak kullandı.

Temassız kart teknolojisi, ağırlıklı olarak şifresiz ödeme yapma amacıyla kullanılıyor. Kimlik kartı veya ulaşım alanında elektronik cüzdan vazifesi de görebilen teknolojinden Birleşik Krallık Kanser Araştırma Merkezi (CRUK) bir bağış yapma ortamı olarak yararlanmayı denedi.

Geçtiğimiz aylarda dört dükkan vitrinini kullanarak kişilerin temassız kartları üzerinden kanserle mücadele amacıyla sadece vitrin camına dokunarak bağış yapmalarını sağladı. Dükkanların önünden geçerken kişilerin tek seferde 2 Euro bağış yapma hakları vardı.

Bağışları sonrasında vitrinde bulunan etkileşimli ekran da bağışlanan paranın kanser araştırmalarında kullanılacağına dair bilgi verdi.

Söz konusu teknolojiye sıradan ödeme işlevi dışında önem derecesi yüksek konulara bağış sağlama özelliği de kazandırması açısından CRUK ve açıkhava medya işleri yapan Clear Channel’ın iş birliği oldukça dikkate değer. Bağış kampanyasının Dünya Kanser Günü’nün bir parçası olarak yapıldığını da not etmeden geçmeyelim.

Görsel; Vimeo