Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanser Hastası Kadınlara Destek İçin Cesur Saç Kesimleri

Kanser Hastası Kadınlara Destek İçin Cesur Saç Kesimleri

Romanya Kanser Vakfı, kanser hastası kadınlara peruk yapılması için kadınları cesur saç modelleri yaptırmaya davet etti.

Romanya’da her yıl 6 kadından 1’ine kanser teşhisi konuyor. İnsan saçından yapılan perukların maliyeti ise, Romanya’daki ortalama gelir düzeyinin 4 katına denk geliyor ve kanser hastası kadınların bu perukları alıp, morallerini biraz olsun yükseltmesi ne yazık ki mümkün olmuyor. Romanya hükümeti de bu konuda kadınlara herhangi bir destek vermiyor.

Romanya Kanser Vakfı Fundatia Renasterea, kanser hakkında farkındalık yaratmak, kanser hastası ve kansere yakalanmamış kadınlar arasında dayanışma sağlamak için McCann Bucharest’le ve saç stilistleriyle bir araya gelerek anlamlı bir bağış kampanyası yarattı. “Brave Cut” (Cesur Saç Kesimleri) adındaki kampanya ile kadınlar, kanser hastası hemcinslerinin tedavi sırasında kaybettikleri saçları yerine geçecek peruklar yapılması için cesaret gerektiren modellerde saç kestirmeye davet edildi.

Romanyalı kadınların uzun ve bakımlı saçlarından vazgeçmesi başlangıçta her ne kadar zor olsa da, kampanya kadınları ikna etmeyi başardı ve asimetrik saç kesimleri kısa bir sürede kadınlar arasında trend haline geldi. Sokaklarda, cesur saç modelleriyle dolaşan kadınlar birbirlerini fark etmeye başladı ve onları gören diğer kadınlar da harekete geçti. Kampanya, ev kadınlarından parlemento üyelerine ve pek çok ünlü simaya kadar çeşitli sosyo-ekonomik geçmişlere sahip kadınları etkileyerek güzel bir amaç uğruna birleşmelerini sağladı.

Kampanyanın case study videosu:

Görsel: YouTube