Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Saçından Üretilen Keman Yayı

İnsan Saçından Üretilen Keman Yayı

Quebec Senfoni Orkestrası, geçtiğimiz yıl kanserden hayatını kaybeden Grammy ödüllü orkestra şefi Bramwell Tovey'i sıra dışı bir farkındalık kampanyası ile andı.

Kanadalı Quebec Senfoni Orkestrası, bir dönem konuk şef olan ve geçtiğimiz yıl kanser nedeniyle hayatını kaybeden Grammy ödüllü İngiliz orkestra şefi ve besteci Bramwell Tovey‘ın anısına anlamlı bir farkındalık çalışmasına imza attı. Yaratıcı ajans LG2 iş birliğiyle hazırlanan çalışmada, kanser hastalığından kurtulan bir kişinin eski sağlığına dönen saç tellerinden arşe (keman yayı) üretildi.

 

Müzikle kanser farkındalığını artırmayı amaçlayan Bow of Hope (Umut Yayı) adlı kampanya için kanserden kurtulan biri tarafından bağışlanan saç telleri, Tovey’in ölümünün birinci yıl dönümünde bir müzik enstrümanının parçasına dönüştürüldü. Hastalığın en hassas evrelerinden biri olan saç kaybını, güçlü bir umut ve cesaret aracı olarak konumlandırmak isteyen Quebec Senfoni Orkestrası, böylelikle derin bir anlam taşıyan bu nesneyi müziklerinin bir parçası haline getirdi.

Standart şekilde kullanılan at kılı yerine insan saçından üretilen arşe, bu yıl düzenlenen 1200 kişilik Tovey’i anma konserinde Quebec Senfoni Orkestrası’nın performansının bir parçası oldu. Konserden elde edilen gelirin ise Quebec Kanser Vakfı‘na aktarılacağı açıklandı.

Görseller: Lbbonline