Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elidor’dan Kanser Hastaları İçin Destek Çağrısı

Elidor’dan Kanser Hastaları İçin Destek Çağrısı

#SaçımSaçınOlsun projesine sponsor olan Elidor; Fi dizisinin oyuncularının rol aldığı bir film ile kadınları saç bağışlayarak destek olmaya çağırdı.

Kanser tedavisi gerek fiziksel olarak gerekse psikolojik olarak yıpratıcı bir süreç. Kemoterapinin ağır yan etkileri insanların hayatlarını zorlaştırıyor. Saçların kaybı gibi sonuçlar ise özellikle kadın hastalar için moral bozucu olabiliyor. Oysa bu hastalıkta savaşta en önemli şeylerden biri moral. Yardım kuruluşları ve markalar, bu nedenle hastalara moral aşılayacak çalışmalara önem veriyor.

2016 yılında Romanya Kanser Vakfı için yapılan “Brave Cuts” isimli proje; kadınları çılgın saç kesimleri yaptırarak kanser hastalarına destek olmaya çağırıyordu. Elidor’un destek verdiği #SaçımSaçınOlsun projesi ise benzer bir amaç güdüyor ve kadınları saç bağışlamaya çağırarak kemoterapi nedeniyle saçını kaybeden insanların yüzünü bir nebze de olsa güldürmeyi hedefliyor.

Kanser hastaları ve yakınlarına yönelik çalışmalar yapan Kanser Savaşçıları Derneği, bir süredir “Saçım Saçın Olsun” isimli bir proje yürütüyor. Amacı; kemoterapi nedeniyle saçları dökülen insanlar için bağışlanan saçlarla peruklar üretilmesi, bu sayede hastalara biraz moral aşılanması.

Fi-Çi Oyuncularıyla Çekilen Film

Bir süredir “Güç doğamızda Var” diyerek yola çıkan ve kadınların gücünü vurgulayan Elidor; bu projenin sponsorlarından. Elidor; bu proje ile kadınları sahip oldukları gücü kullanarak milyonlarca kanser hastası için moral olmaya davet ediyor. Marka, projenin tanıtım filmi için son günlerin en popüler dizilerinden Fi-Çi’nin oyuncularıyla çalıştı. Kanser hastalığı ve proje hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan filmde; Belçim Bilgin, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç, Nur Fettahoğlu, Mehmet Günsür ve Tülay Günal gibi ünlü oyuncular rol alıyor. Oyuncular kendi verdikleri desteği vurgularken kadınları da kanser hastası kadınlara desteğe çağırıyor.

Bağışta bulunarak, saçı bağışlayarak ya da sadece hasta yakınımıza sarılarak duygusal destek verebileceğimizi söyleyen film; kampanyayı duyurmak için sosyal medyaya yönelik bir de çağrı yapıyor. Kadınları; saçını kesen kız emojisi ( ??‍♀️)  ile yapılan paylaşımlarla proje için farkındalık yapmaya davet ediyor. Film; “Destek olmak doğamızda var” sloganıyla sonlanıyor.

Sosyal Medyada Çeşitli Paylaşımlar

Kampanya için dizinin oyuncuları kendi hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla desteklerini gösterirken Ayşe Arman gibi gazeteciler de söyleşilerle katkıda bulundu. Bunun yanı sıra pek çok kuaför de kampanyaya katıldığını duyurdu. Sosyal medyada kullanılan #SacimSacinOlsun etiketi saçlarını destek olmak için bağışlayanlar kadar, bağışlanan saçlar sayesinde moral kazanan insanların da paylaşımlarını içeriyor.

Proje için hazırlanan özel internet sitesi üzerinden tweet atarak ya da bağışta yaparak katkıda bulunabiliyor.

 

#sacimsacinolsun

A post shared by Tugba Sabah (@tugbasabah) on

Künye:
Reklamveren: Elidor
Reklam Ajansı: Manajans/JWT
Prodüksiyon Şirketi: Depo Film
Post Prodüksiyon: Sinefekt
Görsel: YouTube