Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanser Hastalığını Görmezden Gelenleri Twitter’da Yakalayan Kampanya

Kanser Hastalığını Görmezden Gelenleri Twitter’da Yakalayan Kampanya

Kanser hastalığının belirtilerini görmezden gelmeyi engellemek için Twitter'da açılan sanal kanser türü hesapları.

Liga Contra El Cancer için Leo Burnett Bogota’nın başlattığı kampanyanın ismi Cancer Tweets. Kanser hastalığına yakalanmamak için erken teşhisin önemi konusunda bulguları görmezden gelmemenin gerekliliğini vurgulayan kampanya kurgusu tamamen Twitter’a özel.

Ajansın bu kampanya için yaratmış olduğu Twitter hesapları var, herbiri bir kanser çeşidi. Proaktif olarak hareket eden ve kendi yaratabileceği rahatsızlıkları biraz da ironik bir dille tweetleyen hesap aynı zamanda Twitter kullanıcılarına da çarpıcı mesajlar atıyor. Bu mesajları görmezden gelen kullanıcılara mesaj atmaya devam eden kanser türleri insanların dikkatini çekmeye çalışıyor.

Cilt kanseri, meme kanseri gibi isimleri olan sanal kanser türlerinin tweet’lerine yanıt verip soru soran kullanıcılar artık bu hesaplar tarafından takip edilmiyor. Yanıt vermeyip hastalığı görmezden gelenler ise hastalık tarafından takip edilmeye devam ediyor. Her iki gruba da #virtualcancer etiketi ile bilgi veren hesaplar, Obama dahil birçok politikacıya dahi tweet göndermiş. Kampanyanın amacı şu anda da hala bu kanser tweetlerinin mümkün olduğunca çok yayılması ve insanların bunu görmezden gelmeyi bırakması.