Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Buradaki Belirsiz Nokta gibi Meme Kanseri de Fark Edilemeyebilir

Buradaki Belirsiz Nokta gibi Meme Kanseri de Fark Edilemeyebilir

ZEA BBDO Caracas tarafından yaratılan kampanyada meme kanserinin başlangıç evresinde fark edilemeyebileceği hazırlanan afişler üzerinden gösteriliyor.

Meme kanseri konusunda pek çok içerik sayesinde konu ile ilgili farkındalık yaratıyor olsa bile sosyal medyada uygulanan meme ucu sansürü kampanyaların insanları bilgilendirmesinin önüne geçiyor. Her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis önem taşıyor. Dolayısıyla belli rutinlerde memeyi kontrol etmek gerekiyor. Bu konuda kişileri bilinçlendirmek isteyen sivil toplum kuruluşları ve reklamverenler de meme ucu sansürünü aşmak için yaratıcı fikirlere imza atıyor.

Kampanyalar meme ucu sansürünü aşarak bilgilendiriyor

Arjantin merkezli yardım hareketi MACMA tarafından gerçekleştiren kampanyalarda bu sansür alternatif yöntemlerle aşılmıştı. 2016 yılındaki kampanyada kadın memesi yerine erkek memesi kullanılırken ilerleyen yıllarda memelere ağız ve emoji yerleştirerek meme kanseri konusunda bilgi verilmiş ve farkındalık yaratılmıştı. I Touch Myself Project tarafından geçtiğimiz mart ayında hazırlanan kampanya ise dijital bir görünümle bu sorunun üstesinden geliyordu.

Mamografik tarama ile meme kanseri teşhisini erken koyun

Venezuela merkezli Óptica Billi isimli gözlük mağazası zinciri de erken teşhisin önemine meme görsellerinin düzensiz ve net olmayan bir formda verildiği afişleri ile dikkat çekiyor. Erken teşhisin önemli olduğu bu süreçte potansiyel hastaları belirtileri kaçırmaması için uyarıyor. Unnoticed Breasts isimli kampanyada her afişte yer alan ve ilk bakışta fark edilemeyen o belirsiz noktalar meme kanserinin belirtilerinin gözden kaçabileceğine işaret ediyor.

Geçtiğimiz yıl yalnızda ABD’de 268 binin üzerinde kadına göğüs kanseri teşhisi konuldu. Yapılan araştırmalara göre erken teşhis ile sayesinde göğüs kanserinden kurtulma oranı yüzde 98’în üzerine çıkıyor. Erken teşhis sayesinde tedavi şansı yükseliyor ve mevcut tedavi yöntemleri daha etkili sonuç veriyor.

Afişlerde yer alan yazıda meme kanserinin sadece yüzde 28’inin erken tespit edilebildiği bilgisine yer veriliyor. Kanserin afişlerde yer alan düzensiz nokta gibi olabileceği ve mamografik tarama yapılması gerektiği hatırlatılıyor.

Künye

Müşteri: Bettina Billi
Ajans: ZEA BBDO, Caracas, Venezuela
Yaratıcı Başkan: Luisana Franceschi
Yaratıcı Yönetmen: José Castro, Jean Paul Alfaro
Sanat Yönetmeni: Antonio Siracusano
İllüstratör: Antonio Siracusano

Görsel: adsoftheworld