Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havayolu Şirketinden Uçuşunuz Bittiğinde Biten Kitap

Havayolu Şirketinden Uçuşunuz Bittiğinde Biten Kitap

Avustralyalı Havayolu şirketi Qantas, uzunluğu uçuşunuza göre ayarlanmış dijital ve kişiselleştirilmiş kitaplar sunuyor.

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas için, ajansı Droga5‘ın geliştirdiği konsept, uzunluğu uçuşunuzun uzunluğuyla eşit olan kitaplarlar. Qantas yolcuları için benzersiz bir uçuş deneyimi yaşatabilmek amacıyla yola çıkan ajans ‘Stories for Every Journey’ ismini verdiği kitaplar yaratmış. Böylece kısa veya uzun yolculuklarda kitabı okumaya başlamanın değip değmeyeceği gibi bir uçak yolculuğunun en kafa kurcalayıcı sorularından biri de ortadan kalkmış oluyor. Kitaplar için Hachette yayın evi ile çalışılmış.

Kindle, Nook gibi dijital okuyucularla uyumlu olan dijital kitap serisinin hedef kitlesi havayolu şirketinin 1. sınıf yolcuları. Ortalama bir okuyucunun dakikada 200-300 kelime okuduğunu düşünerek ajansın bu hesabı yaptığını söylüyor Droga5’tan David Nobay. Kitapların kapağı The Economist, Sony Oyun konsolları ve Waterstones gibi marka ve ürünler için de çalışan ödüllü tasarımcı Paul Bedford tarafından tasarlanmış.