Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tesla ve Qantas Güçlerini Birleştiriyor

Tesla ve Qantas Güçlerini Birleştiriyor

Yeni trend ve teknolojileri yolcularına daha iyi bir uçuş deneyimi sunmak adına denemeye devam eden Qantas, bu sefer Tesla ile işbirliğine gidiyor.

Son olarak sanal gerçeklik teknolojisini uçuş deneyiminin bir parçası haline getirmesiyle akıllarda yer edinen Avustralya’nın ulusal havayolu şirketi Qantas, geçtiğimiz hafta Model 3’yi tanıtan Tesla ile müşteri tecrübesinin bütünselliği ve ulaşım sektörünün sürdürülebilirliği adına güçlerini birleştiriyor.

Bu işbirliğine göre önümüzdeki aylardan itibaren; Qantas’ın özel yolcu programına dahil olanlar Tesla teknolojisini ve araçlarını birinci elden deneyimleme fırsatına sahip olurken, Tesla sahipleri ise havayolu firmasının özel üyelik programından yararlanabilecekler. Ayrıca, dört Avustralya şehrinin de havaalanlarına Powerwall‘lar yerleştirilecek.

Qantas – Tesla işbirliğinin habercisi olarak çekilen bu videoda ise Boeing 737-800 ile Ludicrous modunda 0’dan 100’e 2,8 saniyede ulaşan Tesla Model S P90D’yi, üç kilometrelik pistte kafa kafaya görüyoruz.

Tasarım parçası olarak kabul edilebilecek gelmiş geçmiş tüm objelerin en kompleksi olan bir uçak ile üst düzey elektrikli araba teknolojisinin tartışmasız lider ismi Tesla’yı aynı videoda boy ölçüştürürken görmek kadar bir tasarım – mühendislik meraklısını heyecanlandırabilecek pek az şey olmalı.

Tesla’nın geçmişte yaptığı işbirlikleri arasında Airbnb de yer alıyor. Airbnb ile yapılan anlaşma sonucu Tesla kullanıcıları, Airbnb ile kiraladığı evlerde şarj istasyonu altyapısından faydalanabiliyorlardı.

Görsel; Qantas