Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tesla Model 3 Tanıtılmasıyla Birlikte 100.000’den Fazla Sipariş Aldı

Tesla Model 3 Tanıtılmasıyla Birlikte 100.000’den Fazla Sipariş Aldı

Tesla'nın en ulaşılabilir modeli olarak ürün gamında önümüzdeki yıl yerini alacak olan Model 3 dün Türkiye saatiyle sabaha karşı tanıtıldı.

Tesla durmuyor. Büyük başarı kazanan spor sedanı Model S’in ardından Model X’le küçük SUV pazarına da giren Tesla belki de şirketin mali gidişatı için en önemli lansmanını dün gerçekleştirdi. Kompakt boyutlara sahip olan ve ABD’de 35 bin dolar gibi bir fiyatla satılacağı açıklanan yeni Tesla Model 3‘nin, önceki Tesla modellerinin 100 bin dolar ve üzeri fiyat etiketlerini hesaba katınca neden bu kadar ilgi gördüğünü de anlıyoruz.

Model 3’de Tesla’nın süperşarj adlı hızlı dolum özelliği standart olarak geliyor. Araç tek şarjla 215 mil mesafe gidebiliyor ve 60 m/s hıza (yaklaşık 100 km/s) 6 saniyeden kısa bir sürede ulaşabiliyor. Tesla, Model 3’yi de Autopilot Safety adlı otonom sürüş donanımıyla birlikte satacak.

Aracın tanıtılmasıyla Tesla ön sipariş de almaya başladı. Model 3’ye sahip olmak için Tesla bayilerine 1.000 ABD doları kadar bir kapora yatırmanız gerekiyor. Şirket kaynakları dün akşam itibariyle 130.000 kişinin bu parayı yatırarak sipariş verdiğini açıkladılar.


Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk’ın bizzat konuştuğu Model 3 lansmanını aşağıdaki videodan baştan sona izleyebilirsiniz.

Manşet görseli: Tesla Motors