Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jaguar’ın Yeni Elektrikli SUV’si I-PACE, Tesla Model X’ten Daha Hızlı!

Jaguar’ın Yeni Elektrikli SUV’si I-PACE, Tesla Model X’ten Daha Hızlı!

SUV'lerin en hızlısı Jaguar I-PACE lansmanında bu alanın en bilinen ismi Tesla Model X'le yarıştı.

Elektrikli otomobil alanı günden güne gelişiyor ve genişliyor. Farklı segmentlere hitap eden otomobiller pazara girmeye devam ediyor. Ancak en hızlılar ve en bilinenler her zaman için segmentin yüzü oluyor. Jaguar I-PACE de lansman kapsamında dün akşam Tesla’nın son ürünü Model X ile yarıştı.

İki dev karşı karşıya!

Meksika’nın başkenti Meksiko’daki elektrik araçlar için hazırlanan yarış pisti Autodromo Hermanos Rodriguez’de düzenlenen organizasyonla Jaguar I-PACE, Tesla Model X’in 75D ve 100D versiyonlarıyla yarıştı. 0’dan 100’e ve ardından 0’a formatında olan yarışta önce ilk hızlananın kim olacağına sonra da en iyi duranın kim olacağı ortaya çıktı.

Jaguar I-PACE’i Panasonic Jaguar Racing takımının pilotu Mitch Evans, Tesla Model X’leri ise emekli IndyCar şampiyonu Tony Kanaan kullandı. Her iki araç da yüksek teknolojiye ve hızlanma kabiliyetine sahip olduğu için yarışlar adeta ışık hızında gerçekleşti. I-PACE 0’dan 100’e 4,5 saniyede, Tesla Model X ise 4,9 saniyede çıktı. Böylelikle Jaguar I-PACE, Tesla Model X’i geçerek birinci oldu.

Jaguar, bu organizasyonla elektrikli SUV dünyasındaki en hızlı olduğunu göstermiş oldu. İngiliz otomobil üreticisi, I-PACE’in Türkiye’deki başlangıç fiyatı ise 88.000 euro olarak açıklandı. Bu lansmanla beraber hem fiyat hem de performans olarak Jaguar, I-PACE ile elektrikli SUV dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Görsel: Jaguar