Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Sanal Gerçeklikle Kurgulanan 8 Reklam Kampanyası

​Sanal Gerçeklikle Kurgulanan 8 Reklam Kampanyası

​Son dönemde sanal gerçeklik kullanılarak hazırlanan reklam kampanyalarından öne çıkanları derledik.

Reklam sektöründeki dinamikleri değiştirmeye başlayan sanal gerçeklik teknolojisi son dönemde hazırlanan reklam kampanyalarında sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Bu teknolojiyi yakından takip edip kullanan markalar; sanal gerçekliği ilginç fikirlerle birleştirdiler. Zaman zaman farklı hayatlarla empati kurduran, zaman zaman duygulara fazlasıyla dokunan, zaman zaman da alışveriş gibi deneyimleri hızlandırıp kolaylaştıran veya sınırlı kitleye sunulan bir etkinliği daha geniş kitlelere deneyimleten reklam kampanyaları ortaya çıktı.

Sanal gerçeklik hangi markaların fikirlerini parlatmış, insanlara nasıl deneyimler sunmuş. İlgimizi çekenleri bu haberde derledik.

Topshop vitrininde Londra Moda Haftası deneyimi

Topshop, geçtiğimiz yıl bu teknolojiyi kullanarak modaseverlere unutamayacakları bir kıyak yaptı. Londra Moda Haftası’na katılamayan modaseverlerin de bu deneyimi yaşayabilmeleri için, etkinliği sanal olarak mağaza vitrinlerine taşıdı. Dijital ajans Inition ile birlikte geliştirilen projede, deneyimi yaşamak isteyenlerden #topshopgoesvirtual etiketiyle içerik paylaşmaları istenmişti.

Londra Moda Haftası’na katılamayan kullanıcılar, Oxford’daki mağazaların ekranları vasıtasıyla, moda haftasına dair defile anı, öncesi, sonrasını gibi görüntüleri 360 derece sanal gerçeklik teknolojisi ile deneyimlemişti.

Ev döşerken sanal gerçeklikten faydalanmak

Point.P, geçtiğimiz aylarda müşterilerini kalın karton kataloglardaki minik renk paletlerine, küçücük karo örneklerine bakıp ev döşeme eziyetine son vermek amacıyla devreye sanal gerçeklik teknolojisini sokmuş, süreci daha hızlı, kolay ve çekilebilir bir hale getirmişti.

Havas 360 imzalı “Virtual Reality Custom House” kampanyasında; kullanıcılar evlerinin haritasını programa yükleyip, özel gözlüklerini takarak sanal gerçeklikle yaratılmış evlerinde geziyor ve tek bir el hareketiyle ev dekorasyonları üzerinde karo çeşitlerini, duvar renklerini değiştirebiliyorlardı.

Kenyalı bir çocuğun hayatına tanık olmak

Çocuk ve çocuk hakları için savaşan Terre des Hommes’un hazırladığı kampanyada sanal gerçeklik bu defa Kenya’daki bir evin içine taşınıyor. Sanal gerçeklikle odanın içinde istenilen noktaya bakabiliyor, 12 yaşındaki Amani’nin günlük hayatına, dört duvar arasında yaşadıklarına, yaşadığı şiddete, cinsel istismara tanık oluyorsunuz.

Uçuş sırasında sanal gerçeklik deneyimi

Avusturalya merkezli Qantas havayolu, Samsung’un Gear VR isimli sanal gerçeklik sunan gözlüğü ile yolcularına uçuş sırasında farklı bir uçuş tecrübesi yaşatmıştı.

Qantas ürünlerini ve uçaklarda bulunan popüler filmleri sanal gerçeklikle izleme imkanı sunmuştu.

Hastane soğukluğundan sanal gerçeklikle sıyrılmak

Samsung İtalya’nın duyguları alt üst eden “eMotion” kampanyasında Gear VR ürünü kullanılarak hastanede kalan çocuklara eğlenceli saatler yaşatılmıştı.

İtalya’daki Santa Maria Hastanesiyle iş birliği içinde gerçekleştirilen projede, hastanenin pediatri bölümündeki çocuklar Samsung Gear VR takarak “Movieland”a gezmeye gitmiş, sanal gerçeklik deneyimi sunan ürün sayesinde kaydıraktan kaymış, eğlence dolu aktivitelerde bulunmuşlardı.

Sanal gerçeklikle doğuma yetişen baba

Sanal gerçeklik kullanılarak hazırlanan içimizi ısıtan reklam kampanyalarının en güzel örneklerinden biri. Leo Burnett Sydney imzalı kampanyada 3. çocuğunun doğumuna sanal gerçeklikle yetişen bir babayı izliyoruz.

Samsung Gear VR için hazırlanan kampanya filminde, ailesinden 4 bin km uzakta olan bir baba, sanal gerçeklikle çocuğunun doğumunu deneyimliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2PpKzYjW7go
Neymar’ın saha içinde ne yaşadığını deneyimlemek

Sanal gerçekliğin uygulama alanlarından biri de spor sahaları ve profesyonellerin deneyimlerini hayranlarına tattırmak. Nike kampanyasında, hayranlarını Neymar’ın kramponlarının içine sokup, sanal gerçeklik ortamında attığı bir golü kopya ettiriyor.

Ironman’e dönüşen Messi

Samsung, Marvel ile birlikte Avengers temalı bir kampanya hazırlamıştı. “We are greater than I” (Biz, Ben’den büyüktür.) isimli kampanya için hazırlanan iki kısa filmde, profesyonel sörfçü John John Florence, bisikletçi Fabian Cancellara ve Lionel Messi gibi sporcular ve iki hayranları sanal gerçeklik ortamında süper kahramanlara dönüşmek üzere antreman yapıyorlardı. Samsung da Sanal Gerçeklik Seti olanlara sunduğu uygulamayla aynı deneyimi yaşama imkanı sunmuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=f0vk87z3sPA

https://www.youtube.com/watch?v=aY8lsblffo4
Görsel; Youtube