Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hastaların Yeniden Yürümesini Kolaylaştıran Bacak Desteği

Hastaların Yeniden Yürümesini Kolaylaştıran Bacak Desteği

Futto, hastaların temel motor becerilerini yeniden kazanmasına yardımcı oluyor.

Japon merkezli şirket Futto, yaralanmalardan sonra yeniden yürümeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış benzersiz bir giyilebilir tasarım sunuyor. Zayıflamış tendonların yarattığı zorlukları azaltan lastik ağ, kaslara yardımcı bir araç ve hareket için ek bir destek olarak işlev görüyor.

Hastanın vücuduna fazladan yük bindirmeyen, 280 gramlık destek

Futto’nun şirketle aynı adı taşıyan ürününü dikkat çekici şey, sadeliği ve işlevselliği. Hareket zorluklarınının, felcin ve düşük spor ve iş performanslarının, karmaşık dış iskelet teknolojileriyle aşılmakta olduğu bir çağda; bu denli basit ve hafif bir tasarımın dikkat çekebilmesi gerçekten başarı. Futto sadece 280 gram ağırlığıyla hastanın vücuduna fazladan yük bindirmiyor. Sağlamlığıyla da uzun süreli kullanım vadediyor. Ürünün tasarımcısı, Yoshihiro Yamada.

Tasarım, bir karın kemeri ve her bacakta ikişer adet olmak üzere dört lastik kayıştan oluşuyor. Ön bant, ayak parmaklarının altından geçiyor. Arka bant ayak tabanına sabit destek sağlıyor. Bantlar esnedikçe kas gibi hareket ediyorlar. Böylece temel motor becerilerin yeniden kazanılmasına yardımcı oluyorlar.

Futto’nun etkisi, yürümeye yardımcı olmakla sınırlı değil. Duruşu düzeltmekten alt ekstremite stabilizasyonuna kadar uzanan faydaları var. Karnına hafif bir baskı uygulayarak, bu dişli, Kullanıcının karnına hafif bir baskı uygulayan düzenek, onu yürürken düz bir duruş sürdürmeye teşvik ediyor.

Görünüş açısından biraz koşum takımına ya da bacaklardan aşağı uzanan büyük bir ağa benziyor. Bununla birlikte, Futto pantolonun dışında giyilebildiğinden kişinin konforundan veya tarzınızdan ödün vermeden kullanabilmesine imkan tanıyor. Görünüşü alışılmadık olsa da, teçhizatın yaralanmaların iyileşmesine ve olay sonrası rehabilitasyona yönelik potansiyel faydaları, bunu gölgede bırakıyor.

Şirket bu ağın, rehabilitasyon bakımının yerini almadığının ve ekipmanı kullanırken doktor gözetiminde olunması gerektiğinin altını çiziyor.

Görsel: Futto