Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minimalist Bisiklet Tasarımıyla Halfbike

Minimalist Bisiklet Tasarımıyla Halfbike

Yarı yarıya bisiklet ve scooter'a benzeyen tasarım iki tarafın da iyi yönlerini almış.

Alternatif ulaşım yöntemleri geliştiren Kolelinia, bisiklet ile scooter’ın birleşimi gibi görünen Halfbike tasarımını geliştirerek ikinci modelini Kickstarter üzerinde fonlayıcılarla birleştirdi. Enerji tüketimi, kullanım kolaylığı ve belirgin iskeletiyle bisiklet en popüler ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Hatta ilk bisiklet tasarımlarına bakarsak büyüklü küçüklü tekerlekleriyle değişen prototip tasarımlarını da hatırlayabiliriz. Bisikletin büyüklüğü kimi zaman minimalist dünyada hantal kalsa da modern şehirlerin en popüler ulaşım araçları arasında yer almaya devam ediyor.

Bu fikrin sınırlarını zorlayan isimler ise bisikleti değiştirip farklı tasarımlara itmeye devam ediyor. Halfbike, tarihi kocaman ön ve minicik arka tekerleğiyle ilk bisiklet tasarımlarına benzeyen bir füzyon tasarım. Ayakta kullanımı, ergonomik ulaşımı cazip özellikleri olarak öne çıkıyor. Sürücüler, scooter gibi mekanik aksamı olmayan ve iterek çalışan tasarımlara yakın bir duruşla kullanıyor Halfbike’ı. Fakat pedallar yardımıyla kontrol kolaylığı ve enerji tasarrufu sağlayabiliyorlar.

Kickstarter’da fonlanan proje, planlanan sürenin bitine 19 gün kala hedeflenen miktarın 6 katı destek alarak modern şehirde yaşayan kullanıcılara alternatif bir ulaşım aracı sunacak.

Görsel; Half Bike