Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Evlilik Hizmeti

IKEA’dan Evlilik Hizmeti

Mobilyalarına ve köftesine bayıldığımız IKEA bir yeni hizmetle karşımızda: Çevrimiçi Evlilik

Facebook üzerinden gelen düğün davetiyelerine daha yeni yeni alışıyorken, IKEA internet üzerinden evlilik hizmetini attı ortaya. Servis, çiftlerin internet üzerinden, hayallerindeki gibi bir mekanda, sevdikleriyle beraber evlenmelerine imkan sağlıyor, çevrimiçi nikah organizasyonunu bizzat kendisi yapıyor.

Düğünlerin; davetiyesinden davetli listesine, gelin başından, gelinin kuzeninin başına kadar büyük tantana içinde geçtiği Türkiye’de uygulamanın tutma ihtimalinin biraz düşük olduğunu öngörebiliriz. Ama iki durumda yine de alternatif olarak düşünülebilir: Dünyanın her tarafına saçılmış çevresi olan çiftler için, esas düğünün yanında, uzaktakilerin de gönlünü yapacak bir ufak organizasyon olarak ve tantanadan kaçan, düğün hengamesinden ölesiye nefret eden, sade, basit nikah arayanlar için seçenek olabilir.

İsveçlilerin kalbini çoktan fetheden Wedding Online ile hayalinizdeki nikahı organize etmek birkaç adımdan oluşuyor. İlk olarak kendinize sıcacık bir kahve koyuyorsunuz. Sonra ayaklarınızı uzatıp, lap topu kucağınıza alıyorsunuz. Wedding Online internet sitesine giriyorsunuz, sizi karşılayan mekan seçeneklerinden başlayarak, adım adım organizasyonu tamamlıyorsunuz.

Şehrin ortasında bir terasta, hafif esintili bir kumsala kurulmuş bembeyaz bir masada, masalsı bir ormanda… artık hayaliniz neyse seçiyorsunuz ve nikah memuru ve şahitler dahil 7 kişiyle sınırlı davetli listesine geçiyorsunuz (bknz.Türkiye’de tutmaz, ben 10’ar şahitli düğünler gördüm). Sonrasında ise sevdiklerinizin görüntülü olarak çevrimiçi katıldığı nikahınıza gelinliğinizle teşrif ediyor- erkekseniz gelinlik zorunluluğu yok tabii smokin de kabul ediliyor, hatta bir taraftan 3. şahısmış gibi ekrandan izleyerek, sevgilinize evet diyorsunuz.

Kampanya, İsveçli reklam ajansı Akestam Holst imzalı.

Görsel; ikea.com