Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehirlerin Kalp Atışları Müziğe Dönüşüyor

Şehirlerin Kalp Atışları Müziğe Dönüşüyor

Pulse of the City Boston şehrinin 5 farklı noktasında sergilenen ve insanların kalp atışını müziğe çeviren bir enstalasyon.

Bu enstalasyon şu an için yalnızca Boston’da 5 şehirde var ama sanattan herkes kendi anladığı mesajı çıkarıyorsa eğer ben bu projenin farklı farklı şehirlerde sergilenmesini hayal ettim, böylece birçok şehrin kalp atışı ritmini; dolayısıyla mutluluk, stres vs gibi yan etkilerini kıyaslayabilirdik.

Sanatçı George Zisiadis’in projesi olan Pulse of the City, Boston’un 5 semtinde sergilenen halka açık bir enstalasyon. Şehrin insanlarının kalp atışlarını müziğe çeviriyor.

Kalp şeklindeki hoparlör içinde kalp atışını ölçen sensörler var, insanlara vücütlarından gelen bir şeyin ritme dönüşümünü izleme gibi eğlenceli bir deneyim yaşatıyor. Bu enstalasyon sanatı, tasarımı ve teknolojiyi birlikte kullanarak halka açık alanları harika bir şekilde değerlendiriyor.

İlk kez San Francisco’daki Urban Prototyping Festival’da 2012 yılında sergilenen işi Boston için çalışan belediye görevlileri görüyor ve Boston sokaklarının enerjisini ne kadar yükselteceğini öngörüyor. Boston’da 1 milyondan fazla kişinin katılım gösterdiği proje kalp atışlarını bip bip gibi seslere çevirip kaç kişinin kullandığı bilgisini tutmakla yetinmiyor, tüm kalp atışlarını hafızasında kaydediyor ve belediye çalışanlarına bunun sonucunda insanların halka açık aktivitelerle ne kadar etkileşime girdiği hakkında bilgi veriyor.