Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sizin İçin Değilse Belki Başkası İçin Mükemmeldir

Sizin İçin Değilse Belki Başkası İçin Mükemmeldir

The Salvation Army of Brazil, eğlenceli bir bakış açısıyla bizlere istenmeyen hediyelerin belki de başkalarına mükemmel olacağını hatırlatıyor.

Reklamlar bir ürünü satın aldırmak ve ürüne dikkat çekmek kadar bir konuya da dikkat çekmek için varlar. Yani şekerleme satmak için sadece bir kişiye izletilecek bir reklam da yapabilirsiniz, Duracell’in vakti zamanında Maria Kasırgası sonrası yaptığı elektriksiz bir dünyada yaşam tasviri gibi bir reklam da yapabilirsiniz. The Salvation Army of Brazil de bizlerin karşısına her zamanki gibi kalpleri yumuşatan bir işle değil, daha farklı ve esprili bir kampanyayla çıkıyor.

Sevmediğiniz Hediyeler Başkalarını Sevindirebilir

The Salvation Army of Brazil insanlardan duygusal bir şekilde de bağışta bulunmalarını isteyebilirdi. Kurum onun yerine “Unwanted Gifts” adındaki yeni kampanyasıyla istenmeyen hediyeleri absürt bir şekilde bizlere bağışlayabileceğimizi hatırlatıyor. WMcCann Brazil reklam ajansı tarafından yaratılan kampanyanın reklam filmi Tim Burton’ın Alice in Wonderland yorumlaması gibi bir gerçekdışılıkta. Reklamda tepeden tırnağa aynı deseni sahiplenmiş bir aileyi görüyoruz. Evleri, kıyafetleri, makyajları inanılmaz uyumlu. Evin kızlarından birine hediye gelmiş, aile o hediyeyi açana kadar mutlu. Ama kutu açılıyor ve kutudan farklı desen çıkıyor, aile şok, aile mutsuz. O kutudan çıkan desen onlara uygun değil çünkü.

“Unwanted Gifts” kampanyasının bir de bu abartılı ve gerçekdışı tonuna uyan basılı ilanları mevcut. Ajans basılı ilanlarda Kim Jong-Un ve Donald Trump gibi uçlarda takılan politikacıları seçmişler ve onlara üzerlerine uyamayan birtakım kıyafet ve objeler yerleştirmişler. Mesela Kim Jong-Un “I Love NY” tişörtü tutuyor elinde, Trump’a da birileri Meksika şapkası hediye etmiş. Böylelikle ilanlar da aynı mesajı vermeye devam ediyor; “sana uymuyorsa belki başkasına mükemmel olabilir”.

WMcCann Brazil’in hazırladığı reklam filmi bu abartılı desen ve sanat yönetmenliğiyle aslında size uymayanların belki başkalarına uyabileceğini vurgulamayı  hedefliyor. Böyle bir kampanya yolu çizerek de akıllıca davranmışlar bence, sonuçta üzgün suratlar gördüğümüz yardım reklamlarına bir bakıma körleştik ama bu tarz sanat yönü ve esprisi kuvvetli işlere karşı hala gözümüz kör değil.

Salvation Army iyi durumdaki eşyaları, kıyafetleri ve bilimum kullanılabilecek mobilyaları topluyor ve ihtiyacı olanlara veriyor. Bu konuya da dikkat çekmek için bu yöntemi seçiyorlar. Çünkü hepimiz hoşumuza gitmeyen hediyeler almışızdır. Ne bileyim, vardır sizinde “bu niye geldi” kazağınız ya da “samimiyetsiz” mum ve çerçeveleriniz. O hediyeler neden evlerimizde giderek yok olsunlar başkaları kullanacakken değil mi?

Künye:

Ajans: WMcCann
Reklamveren: Exército de Salvação
Kampanya: Unwanted Gifts
Üst Yaratıcı Yöneticiler: Hugo Rodrigues ve André Marques
Yaratıcı Yönetmenler: Eiji Kozaka ve Marcelo Conde
Yaratıcılar: Eduardo Ferraz ve Gustavo Giorelli
Hesap: Ana Helena Coutinho, Vivian Cecchi, Vitória Carvalho ve Andressa Moro
Projeler: Jaqueline Travaglin, Denise Kotsubo ve Priscila Andrade
Prodüksiyon: Julia Seligmann ve Viviane Guedes
Prodüksiyon Şirketi: Cine Cinematográfica
Yönetmen: La Sangre
Görüntü Yönetmeni: Daniel Belinky
Sanat Yönetmeni: Débora Pascotto
Yetkili Yapımcılar: Raul Doria ve Federico Calabia
Kurgu: Lucas Camara
Hesap Yöneticileri: Victoria Scaff ve Leticia Baptista
Post Prodüksiyon: Cine X
Çizerler: Estúdio Ícone, Eduardo Ferraz, André Dedos ve Nervo Coletivo
Müzik: Cabaret
Müzik Prodüksiyon ve Sonoplasty: Ângelo Colasanti
Bandmaster: Ângelo Colasanti
Miksaj: Gab Scatolin
Müşteri Süpervizörü: Ingrid Lopes
Koordinasyon: Verusca Garcia ve Nicole Bonnet
Müşteri Onayları: Adalberto Malva, Tiago Mendes ve Karen Suto

Görsel: WMcCann Brazil, YouTube