Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamcılıkta Hayatta Kalmak için Tasarlandı: Meet Grant

Reklamcılıkta Hayatta Kalmak için Tasarlandı: Meet Grant

Meet Graham'ın yaratıcıları, bu sene de sıra dışı kalın bir cilde sahip olan ve brief'leri göğüsleyen Grant'i, yani geçen seneki projenin parodi bir spin-off'unu yarattılar.

Geçtiğimiz sene trafik kazalarındaki yaralanmalara dikkat çekmek isteyen Avustralya Ulaşım Kazaları Komisyonu çeşitli eklemelerle fiziksel olarak güçlendirdiği, insana benzer heykel Graham’ı yaratmıştı. Meet Graham isimli proje ses getirmiş ve Cannes Lions 2017’de Grand Prix’ye layık görülmüştü. Şimdi de Graham’ın reklamcı kuzeniyle tanışın. Müşteri toplantıları için tamamen çıkarılabilir bir omurgaya sahip “Meet Grant”.

Meet Graham’ın yarattığı küresel etkiden faydalanarak başka bir ajans tarafından reklam sektörüne odaklanan bir parodi kampanya olarak doğuyor Meet Grant. Grant, reklam sektöründe hayatta kalmak için tasarlandı.

İnsan Bedeni Reklam Kariyeri için Yeterince Dayanıklı Değil

Clemenger BBDO, merak uyandırıcı ve karmaşık “Meet Graham” kampanyasıyla 2017’de Cannes Lions ve diğer festivallerde ödülleri süpürmüştü. Geçtiğimiz günlerde Avustralyalı reklam ajansı Cummins & Partners, reklam sektörüyle eğlenmek için bir case study yayınladı ve bunu Melbourne Advertising & Design Club’s Stars Creative Showcase’inde gösterdi.

Bir piyano bestesinin eşlik ettiği kampanya, biraz garip ve orta yaşlı bir erkeğin etkileşimli bir modelmiş gibi gösterilmesiyle başlıyor. Dış ses interaktif modelin “tehlikeli bir şekilde uzun saatler, kendinden kaynaklı stres ve yaygın alkolizm” ile başa çıkmak için evrimleşerek reklamcılık kariyerinin travmalarıyla başa çıkabilecek şekilde tasarlandığını belirtiyor.

Orijinal kampanyanın arkasındaki yaratıcı yönetmenler Stephen de Wolf ve Evan Roberts, Cummins & Partners’ın “mükemmel bir iş” yaptığını düşünüyorlar bu kampanyada. Meet Graham kampanyasına hem böylece yeniden dikkat çekiliyor hem de marka gerçekten keyifli bir parodiyi hayata geçiriyor.

“Meet Grant”in arkasındaki ekip, reklamcılıkta bir kariyer yaşamak için bu anatomik özelliklerin gerekli olduğunu reklamda belirtiyorlar: çakışan görüşleri filtreleyen kulaklar, kampanya brief’i üzerine dolambaçlı yorumları saptırmak için olağandışı kalın cilt, bol miktarda alkolü işlemek için yardımcı bir karaciğer, telafi edecek bir şey olarak ortalamadan küçük cinsel organlar ve müşteri toplantıları için tamamen çıkarılabilir bir omurga. Ayrıca film şunu da not düşüyor. Grant tabii ki beyaz bir erkek.

Görsel: Vimeo