Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NORA ile Evde Özel Alan Yaratmak

NORA ile Evde Özel Alan Yaratmak

Farklı nesillerin bir arada yaşadığı kalabalık evlerde kullanıcıya özel alan yaratan NORA, kişisel ısıtma özelliğiyle enerji tasarrufu da vadediyor.

Ekonomik kriz nedeniyle pek çok insan, yeniden aile büyükleriyle aynı evde yaşamaya başladı. Birden fazla jenerasyonun birlikte yaşadığı bu “çok nesilli” evlerde, aile olmanın güzellikleri yeniden hissedilirken diğer yandan da ciddi bir kişisel alan ve mahremiyet sıkıntısı yaşanıyor olsa gerek. Özellikle de evden çalışanlar için ekstra zorlukları olabilir. Özel alan yaratan ilginç tasarımlara daha önce de yer vermiştik. Bunların çoğu evde veya dışarıda daha iyi odaklanma imkanı sunuyordu. Şimdi ise tasarımcılarının çok nesilli evleri hedefleyerek yarattığı NORA var karşımızda.

NORA “sıfır rahatsızlık bölgesi” vadediyor

NORA, boynun üzerine yerleştirilen ve kapüşonuyla etkisi artırılabilen bir cihaz. Kullanıcının kendi kişisel kozasını yaratmasını sağlıyor. Böylece diğer aile üyeleri evde normal yaşamlarını sürdürebiliyor. Kimsenin bir diğeri için sessiz olması gerekmiyor. Diyelim ki önemli bir görüntülü görüşme yapıyorsunuz. O sırada ev halkı yüksek sesle televizyon izliyor veya çocuklar bağırarak oyun oynuyor. NORA bu tür durumlarda “sıfır rahatsızlık bölgesi” yaratmayı vadediyor. Hatta etrafınızda olanlardan haberiniz bile olmayacak kadar izole olmanızı sağlıyor.

Isıtma yastıklarıyla enerji tasarrufu

Cihaz, Aktif Gürültü Önleme (ANC) özelliğiyle donatılmış. Ortam gürültüsünü ortadan kaldırmanın yanı sıra çıkarılabilir kapüşonuyla görsel bir izolasyon sağlıyor. Kışın daha fazla konfor sağlaması için cihaza ısıtma yastıkları entegre edilmiş. Niels van Gils, Yuan Hong ve Heinrich Zaunschirm tarafından tasarlanan cihaz, Core77 Design Awards 2022’de ödül (Student Winner / Home & Living Award) almış.

NORA temizlik, onarım ve kişiselleştirme için sökülebiliyor. Kızılötesi ısıtma yastıkları, kullanıcı için kişiselleştirilmiş sıcaklık ayarını koruyor. Bu sayede tüm odayı ısıtmaya gerek kalmayabiliyor ve enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor.

Görsel: Core77 Design Awards