Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evde Yapmayı Aklınızdan Bile Geçirmeyin

Evde Yapmayı Aklınızdan Bile Geçirmeyin

Ubisoft'un Far Cry 6 oyunu için hazırlanan kampanyada oyundaki ikonik ekipmanları kendince sıfırdan yapmaya çalışan karakterin zor durumları yer alıyor.

Ubisoft‘un popüler aksiyon-FPS serilerinden Far Cry’ın altıncı oyunu henüz piyasaya çıkmadı ama heyecanı oyunseverleri çoktan sardı. 7 Ekim’de piyasaya çıkacak oyun öncesi geçtiğimiz ay oyundan yeni görüntüler ile birlikte oynanış videosu yayınlandı. Mekanların, karakterlerin, araçların ve silahların yer aldığı oynanış videosunda kült oyunun kendine ait evreninden ipuçları da yer alıyor.

Far Cry evrenin en büyük haritasına sahip olacak Far Cry 6’nın hikayesinde Küba’dan esinlenerek oluşturulan kurgusal Karayip adası olan Yara bulunuyor. Burada yaşayan yaratıcı gerilla halk yaşam tarzı gereği nerdeyse her şeyi sıfırdan geliştirme yeteneğine sahip. Yani kısacası suçlular tüm alet ve edevatları kendileri (DIY) yapıyor. Bu fikirden yola çıkan DDB Paris mizah duygusunu da ön planda tutarak heyecanla Far Cry 6’yı bekleyenlere oyundaki en ikonik ekipmanları gösteriyor.

Kendiniz yapmayı denemeyin Far Cry 6 zaten hepsi var

Yara’dan Richard isimli kurgusal karakterin yer aldığı Do Not Do It Yourself kampanyasında dört farklı reklam filmi bulunuyor. Richard reklam filmlerinde hünerlerini ortaya koymaya hevesli bir şekilde boy gösteriyor. Her videoda oyunda yer alan ünlü ekipmanların sıfırdan nasıl oluşturacağı anlatılıyor. Ancak işler planladığı gibi gitmiyor ve her yapım videosunda aksilikler eksik olmuyor. Kampanya ile birlikte tüm bu araçların ve aletlerin sadece Far Cry evreninde karşınıza çıkabileceği mesajı veriliyor.

Dört farklı reklam filminde Far Cry 6 oyununda bulunan Susuorro isimli modifiye edilmiş çivi çakma tabancası, Tostador isimli alev makinesi, ayakları yerden kesen sırt çantası ve bir döner araç başlığı yapılmaya çalışılıyor. Yapımcılığını Cream Paris’in üstlendiği reklam filmlerinin yönetmenliğini Xavier Gens gerçekleştiriyor.

Künye

Müşteri: Ubisoft
Ajans: DDB Paris
İdari Yaratıcı Yönetmen: Alexander Kalchev
Metin Yazarı: Stéphane Kaczorowski
Sanat Yönetmeni: Alexandre Lagoet
Yapımcı: Laurie Delahayes
Prodüksiyon Şirketi: Cream Paris
Yönetmen: Xavier Gens
Yapımcı: Michel Teicher, Martin Revol & Hervé Leriche
Ses: The
Post-Prodükisyon: Blacktool

Görsel: YouTube