Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor

Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor

Debra Bernier, karaya vuran ağaç parçalarının sudaki yolcuğunu hayal ederek onlara görünümlerine uyumlu portreler ve gövdeler kazandırıyor.

Kanadalı sanatçı Debra Bernier, dalgalarla karaya vuran odun parçaları, kil ya da kabuk gibi doğal malzemelerle çalışmayı seven bir heykeltıraş. Karaya vuran ağaçlarla müthiş figürler yapan Nagato Iwasaki’ye benzer bir anlayışla heykelin ağacın doğal formuna göre şekil almasına izin veriyor. Ancak Debra biraz daha gerçekçi figürler yaratıyor. Adeta doğal malzemenin içine biraz insan karıştırıyor diyebiliriz.

Ağacın okyanustaki yolculuğunu hayal ederek heykel yapmak

Debra Bernier’e göre buluntu ağaç parçalarıyla çalışmak, asla sıfırdan bir heykel yapmaya benzemiyor. Ortada zaten doğanın şekillendirdiği bir heykel oluyor ve bu heykeli tuttuğunda sanatçı onun başından neler geçmiş olabileceğini, okyanustaki yolculuğunu hayal ediyor. Ardından ağacın kıvrımlarını ve kenarlarını genişletip daraltarak sezgisel bir biçimde ona portre, insan bedeni gibi tanıdık unsurlar ekliyor.
Heykeltıraş; çocuklar, hayvanlar ve doğa olmak üzere yaşamda en çok sevgi duyduğu ve kutsal bulduğu 3 kaynaktan ilham alıyor. Heykellerinde kendi ailesi, kendi çocukları ve kendi yaşamının ötesinde hepimizin doğa ile paylaştığı bağı anlatmaya çalışıyor.

Debra Bernier’in çalışmalarını Instagram profili ve Etsy mağazası aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor

Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor Karaya Vurmuş Ağaç Parçaları Okyanusun Unutulmuş Öykülerini Anlatıyor

Görsel: Etsy
Manşet görseli düzenlenmiştir.