Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şekerli İçecek Şişelerinin Kurgusal Evreni

Şekerli İçecek Şişelerinin Kurgusal Evreni

Tek kullanımlık plastik ve şeker tüketimine alternatif çözüm sunan Waterdrop, yeni reklam filminde tüketicileri şekerli içecek şişelerine dönüştürerek ikna etmeye çalışıyor.

Su tüketimini artırmak amacıyla sürdürülebilir içecek çözümleri üreten Waterdrop, yakın zamanda girdiği ABD pazarındaki tüketicileri şekerli içecek dolu plastik şişelere dönüştürdüğü distopik reklam filmiyle ikna etmeye çalışıyor. Şekerli içecek ve plastik şişe tüketiminin yarattığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla bizzat tüketicileri sorunun kaynağına dönüştüren Waterdrop, kreatif ajansı Jung von Matt tarafından hazırlanan farkındalık kampanyası ile alternatif sürdürülebilir seçenek olarak kendi ürünlerini öne sürüyor.

Filtreli sürahi ve su soğutucuların yanı sıra tek kullanımlık şişelerin tüketimini azaltmak için içeceklere eklenen aromalı şekersiz küpler üreten şirket, piyasada bulunan içeceklerin lojistik kaynaklı çevresel ayak izini en aza indirirken plastik kullanımının da önüne geçmeyi hedefliyor. Viyana merkezli girişim, şeker ve plastik odaklı ‘No Sugar, Less Plastic‘ kampanyası ile misyonuna uygun olarak aynı anda bir taşla iki kuş vuruyor. Filmdeki kurgusal evrende şekerli içecek dolu şişelere hapsolmuş insanların yaşadığı SugarPlastic dünyasından gündelik kesitler görüyoruz.

Max Millies‘ın yönettiği reklamda şişelerin içindeki herkes şeker bağımlısı ve günlük hayatın sıradan aktiviteleri ne yazık ki onlar için artık hiç de kolay değil. Plastik şişe kullanımı ile şeker tüketiminin bireylerin hayatı üzerindeki etkisinin mübalağa edilerek anlatıldığı videonun sonunda ise hem şekerden hem de plastik şişeden kurtulmanın yolunun Waterdrop küpleri olduğu mesajı vurgulanıyor. 35 saniyelik reklam filminin tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube