Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastik Değil Bitki Çiğneyin

Plastik Değil Bitki Çiğneyin

Bitki bazlı sakız markası Nuud, yeni farkındalık kampanyasında ürünleri plastik içeren rakiplerini onların font ve renklerini kullandığı afişlerle dolaylı olarak ifşa etti.

Biyolojik olarak parçalanabilir bitki bazlı sakız markası Nuud, sakız üretimindeki plastik sorununa dikkat çekmek amacıyla rakip markalara meydan okuyan bir açık hava kampanyası hazırladı.Bitki bazlı sakız markası, kreatif ajans The Or iş birliğiyle hazırladığı kampanya ile ürünleri plastik içeren rakip markaları dolaylı olarak ifşa etti. “Plastik Değil, Bitki Çiğneyin!” sloganıyla duyurulan kampanya için hazırlanan reklam panolarında, doğrudan isim verilmeden Birleşik Krallık’taki Wrigley’s, Juicy Fruit, Extra ve Airwaves gibi sakız markalarının yazı tipleri ve renkleri kullanıldı.

Afiş çalışmalarıyla sektördeki rakiplerine şeffaflık çağrısında bulunan Nuud, kampanya ile tüketicileri piyasada bulunan sakızların tüketimine ilişkin bilinçlendirmeyi hedefliyor. Piyasadaki standart sakızların üretiminde mikro polimerlerden oluşan tek kullanımlık plastiklerin kullanıldığını belirten marka, plastik içeren sakızları çiğnemenin sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurguluyor. Nuud tarafından yapılan bir anket, her yıl 5 milyardan fazla sakız çiğneyen İngilizlerin yüzde 74’ünün bu konuda endişeli olduğunu ortaya koyuyor.

Bir röportajında, çoğu insanın normal sakızın tek kullanımlık plastikten yapıldığını ve kompostlanabilir olmadığını bilmediğini belirten Nuud’un kurucusu Keir Carnie, bu konuda halkı bilinçlendirerek davranış değişikliği sağlamak istediklerini söylüyor. “Birleşik Krallık’ta her yıl sokakları sakızlardan temizlemek için yaklaşık 60 milyon sterlin harcandığının altını çizen Carnie, bu duruma alternatif bir çözüm olarak sundukları sürdürülebilir bir şekilde hasat edilmiş ağaç özsuyundan yapılan Nuud sakızlarının, bir muz kabuğu kadar çabuk ayrışarak biyolojik olarak parçalanabildiğine dikkat çekiyor.

 

Görseller: Twitter