Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastik Hastası Çamaşır Makinesi

Plastik Hastası Çamaşır Makinesi

Ev temizlik markası Smol, Mother London imzalı yeni kampanyasında plastik atık sorununa farklı bir açıdan yaklaşarak konuya çamaşır makinelerinin gözünden bakıyor.

Çevre dostu ev temizlik markası Smol, Mother London imzalı yeni kampanyasında plastik kusan çamaşır makinesi canlandırmasıyla plastik içermeyen ambalajlara vurgu yapıyor. Markanın bugüne kadarki en büyük pazarlama kampanyası olan “Sick of Plastic“, Birleşik Krallık’taki hanelerin yılda 110 milyondan fazla plastik çamaşır deterjanı kabı kullandığını ortaya koyan araştırma sonucunda ortaya çıktı. Aynı araştırmaya göre ülkede her yıl 70 milyon plastik çamaşır paketi de çöpe gidiyor.

Yalnızca çamaşır yıkarken ortaya çıkan bu dev mikro plastik atık yığınına dikkat çekmek isteyen marka, çarpıcı istatistikleri çarpıcı bir metaforla ortaya koymayı seçti. Kampanya için hazırlanan ve Freddie Powell tarafından yönetilen reklam filmi, bir gece yarısı hazımsızlık çeken standart bir çamaşır makinesinin ömrü boyunca üretmesi muhtemel tüm plastik atıkları aniden kusmaya başlamasıyla açılıyor. Ardından söz konusu çarpıcı istatistiklere yer verdikten sonra plastik içermeyen Smol ambalajlarına dikkat çekerek sona eriyor.

İngiltere’de plastik içermeyen ambalajda çamaşır kapsülü sunan ilk marka olan Smol, söz konusu kampanya ile plastik karşıtı mesajlardan yorulmuş olan kitlelere dikkat çekici bir konseptle ürünlerini tanıtırken bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Marka, tamamen geri dönüştürülebilir ve gübrelenebilir ürün ambalajlarında ayrıca bitki bazlı mürekkepler kullanıyor. Smol CMO’su Hillary Strong, “İnsanlar plastik atıklarını azaltmaları gerektiğinin farkındalar ancak çok azı çamaşır yıkama konusunun üzerinde duruyor.” diyor. 8 hafta boyunca açık hava, dijital ve TV’de yayınlanacak olan kampanyanın reklam filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube