Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft’tan Sürdürülebilir Xbox Oyun Kumandası

Microsoft’tan Sürdürülebilir Xbox Oyun Kumandası

Microsoft, 22 Nisan Dünya Günü öncesinde geri dönüştürülmüş plastiklerden üretilen sürdürülebilir oyun kumandası Xbox Remix Special Edition'ı tanıttı.

Çevre sorunlarına dikkat çekerek sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan 22 Nisan Dünya Günü öncesinde Microsoft, geri dönüştürülmüş plastik atıklardan üretilen sürdürülebilir Xbox oyun kumandasını tanıttı. Plastik su sürahileri, otomobil far kapakları ve eski CD’lerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen plastiğin üretiminde kullanıldığı Xbox Remix Special Edition adlı kontrol cihazının üçte biri de Xbox One serisinden kalma oyun kumandası parçalarından oluşuyor.

Bilgisayarlarda cep telefonlarına oyun konsollarından televizyon ve beyaz eşyalara kadar gezegende her yıl 50 milyon tonu aşkın elektronik atık üretiliyor. Microsoft’un eski oyun konsollarını yeniden üretimde değerlendirme kararı, şimdilik sembolik bir fark yaratacak olsa bile oldukça yerinde. Zira bakır, nikel, altın ve çinko gibi madenlerden çıkarılan mineralleri kullanan oyun donanımı üretimi, oyun sektörünün çevresel etkisi en yüksek parçalarından biri.

Eski oyun kumandalarından far kapaklarına çeşitli plastik parçaların yeniden öğütülmesi ve ihtiyaç duyulan dayanıklılığın sağlanması için yeşil reçine ile kaplanmasıyla elde edilen hammaddelerden üretilen Remix Special Edition, işlevsel olarak diğer oyun kumandaları ile aynı özelliklere sahip. Tek kullanımlık pil tüketimini azaltmak amacıyla ayrıca 30 saate kadar pil ömrü sunan ve dört saatte tamamen dolan şarj edilebilir bir pil takımını içeriyor.

Görsel tasarımında Kuzeybatı Pasifik ormanlarında bulunan bir liken türünden esinlenilen patchwork görünümlü oyun kumandasının ön yüzü yeşil ve toprak tonlarda, arka kasası ise koyu mavi renkte. Satış fiyatı 85 dolar olarak belirlenen  Xbox Remix Special Edition, bugün itibarıyla tüm dünyada aynı anda satışa sunulacak. Sürdürülebilir oyun kumandasının üretim sürecinden detaylara yer verilen dört dakikalık tanıtım videosunu ise aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Xbox (@xbox)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Xbox, Twitter, Instagram, Youtube