Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Şeyler Satın Aldıkça Kontrolden Çıkan Bir Yaşam

Bir Şeyler Satın Aldıkça Kontrolden Çıkan Bir Yaşam

Aaron Hughes, kendi yaşamından ilham alarak yarattığı kısa animasyon "Five Cents"te etkileyici bir kapitalizm eleştirisi sunuyor.

Aaron Hughes’un elle çizilmiş ödüllü animasyonu “Five Cents”, sürekli bir şeyler satın alan yalnız bir tüketicinin başından geçenleri konu alıyor. Film boyunca ufak tefek şeylere para harcayan çöp adam benzeri karakterin, hayatını kurtaracak bir konuda eli kolu bağlı kalıyor.

Five Cents animasyon

Aaron Hughes’un ilham kaynağı, kendi öğrenci kredisini geri ödeyebilmek için verdiği mücadele

Animasyon kendine has bir estetiğe sahip. Arka planda, piyasa verileriyle dolu gazete sayfaları akıyor. Yan tutulmuş sayfalardaki satırlar yağmur efekti yaratmakta kullanılmış. Bu arka plan aynı zamanda hikayenin mali güvensizlik mesajını da güçlendiriyor.

Arka plan içim The New York Times, The Wall Street Journal ve Financial Times’ın sayfaları kullanılmış. Bu sayfaların üzerine mürekkep, daksil, guaj boya, altın varak gibi malzemeler kullanılarak elle çizim yapılmış.

Hughes, bu filmi yapmak için kendi öğrenci kredisini geri ödemek için verdiği mücadeleden ilham aldığını belirtiyor. Filmin genel anlamda bir kapitalizm eleştirisi olduğunun altının çiziyor.

Video kapağında görebileceğiniz gibi animasyon, birçok festivalden ödülle dönmüş. Bir hafta önce Vimeo’da yayınlanmış ve Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

Aaron Hughes’ın çalışmalarını Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Özenle seçtiğimiz diğer kısa animasyonlara buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram