Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Facebook Marka Sayfaları ve Klout

Facebook Marka Sayfaları ve Klout

İlginç bir tesadüf eseri, Audi Sportscar Experience'a katıldığım günün akşamı Yüce'nin tivitinde gördüğüm bir konu Facebook'ta Audi USA'in marka sayfasından duyuru olarak da çıkınca hemen deneyip bilgi aktarmaya karar verdim. (Audi Sportscar Experience deneyimimi arkadaşlarımın çektiği fotolar da ulaşınca Carluvr'da ayrıca yazacağım)

Öncelikle Klout'u açıklayayım; Klout özetle Facebook, Twitter ve LinkedIn hesaplarınızı inceleyerek arkadaş-takipçi, beğeni-atıf, yorum-RT sayılarınızı inceleyerek bir sosyal etkileme puanı çıkartıyor size.

Klout'un bu etkileme puanı (influence score) yeni yaygınlaşmaya başlayan kullanımıyla, Facebook'taki marka sayfasında kullanıldığında marka takipçisi hakkında önemli bir veri daha elde etmiş oluyor ve arka planda bir veritabanında belli puan ve üzeri takipçilerini ilerideki özel kampanyalarda ateşleyici olarak kullanma fırsatına sahip oluyor.

Audi kampanyada Klout puanına göre özel içerik vereceğini söyleyerek etkileşime davet ediyor ama anladığım kadarıyla Le Mans 24 Saat yarış galibi aracının duvar kağıdı görselini hesabını Klout'la eşleştiren herkese veriyor.

Uygulamanın adresi:
http://www.facebook.com/audi?sk=app_171766392885658

Mashable'ın konuyla ilgili yazısı:
http://mashable.com/2011/06/22/klout-gate/