Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW ve Audi’nin Twitter Atışması

BMW ve Audi’nin Twitter Atışması

BMW'nin paylaştığı görseldeki kıvılcımlarında kendini göre Audi'nin Twitter'da başlattığı atışma iki markanın da takipçilerinin ilgisini çekti.

Marka savaşları takip etmesi keyifli konular. İnsanın hemen çekirdeğini alıp “aa, sonra n’olmuş” diye bilgisayarlara koşası geliyor. Bazen markalar birbirlerine latife ediyorlar ve tatlı bir şekilde aralarında diyalog geçiriyorlar. Bazense sert bir şekilde birbirlerine üstünlük kuruyorlar. Özellikle Burger King’in bazı iletişimlerini McDonald’s ile şakalaşma ya da uğraşma diyebileceğimiz türde yaptığına şahidiz. Mesela Cadılar Bayramı, yılbaşı gibi günlerde ezeli rakibine sataşmaktan geri kalmıyor Burger King. Ama rakibinin yaptığı güzellikleri de destekliyor, kanserli hastalara McDonald’s yardım edeceği zaman Whopper satmamak  ve rakibine müşteri yönlendirmek gibi. BMW ve Audi’de aynı sektördeki iki ezeli rakip ve yer yer birbirlerine sataşıyorlar. Şimdi bahsedeceğimiz gibi, çekirdeklerinizi hazırlayın.

Bir Kıvılcım Düşer Önce, Büyür Yavaş Yavaş

Küçük de olsa geçtiğimiz hafta Audi ve BMW birbirlerine ufak çaplı bir laf attılar. Belki uzasa işin rengi değişebilirdi, bilemiyoruz ama tadında ve hoş bir atışma oldu bu. En azından markaların takipçileri için eğlenceli bir an olarak hatırlanıyor. BMW, Twitter’da bir M4 Yas Marina araç görseli paylaştı. Görselde M4’ün arkasında kıvılcımları görüyorsunuz.

Kıvılcımlara dikkatli baktığınızda arkadaki halkalar biraz dikkat çekiyor. Sanki o halkalar bir logoyu mu hatırlatıyor ne? Audi de bu halkaların kendi logosuna benzediğini fark etmiş olacak ki dayanamıyor ve laf atıyor rakibine “when you see it” diye. Çünkü logoyu bir kez görünce, bir daha görememezlik yapamıyorsunuz.

Audi’nin bu atağına karşılık markanın sevenleri tabii ki hemen acaba BMW ne diyecek diye daha da heyecanlandı beklerken. Audi ise beklemedeyiz diyerek ortalığı kızıştırdı. Ama beklediğine değdi Audi’nin. BMW cevabıyla gönüllerde taht kurdu. BMW’nin yanıtı biraz gecikmeli geldi. Yanıt postunda BMW: “Gördük gördük, her zaman gördüğümüz yerden… dikiz aynasından” dedi. Gerçekten de bir şah mat oldu bu yanıt. Markaların bu atışması ne kadar planlı, ne kadar plansız bilemiyoruz tabii. Lakin izlemesi keyifli. Özellikle de bu atışmalar akıllıca yapılınca markalar lovemark değerlerini tüketicilerin gözünde daha da artırıyorlar.

Bu arada bu atışma daha önce iki markanın ABD’de açık hava mecrasında yaşadığı eski bir muhabbeti de akıllara yeniden getirdi.

Konu ilginizi çekiyorsa Mercedes-Benz’in BMW’nin 100. yılını kutladığı basın ilanına da bir göz atın mutlaka.

Görsel: Twitter