Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW, Audi ve Subaru’nun müthiş atışması

BMW, Audi ve Subaru’nun müthiş atışması

Bu yılın en keyifli reklam olaylarından birisiyle karşı karşıyayız. Üç büyük otomotiv üreticisi ilanlarıyla güzel bir şekilde birbirlerine girişmişler ve bize müthiş bir eğlence sunmuşlar.

İlk ilanımız BMW’den gelmiş. Bavyeralı otomotiv üreticisi (bu da Avşar Kızı gibi bir geyiktir ha) rakibi Audi’nin 2006 Güney Afrika En İyi Otomobil ödülünü almasından dolayı onu kutlamış ilanında ve altını da “2006 Dünyanın En İyi Otomobili” diye imzalamış. Bakın şu kerataya değil mi? Hemen ilanı da görelim:

Audi boş durur mu? Hemen reklam ajansını aramış (iyice balllandırdım ha), “bizim buna bir cevap yapıştırmamız lazım” diye tutturmuş. Neyse ki malzeme bol, Audi de bir ilan hazırlayarak BMW’yi tebrik etmiş. Altına da “2000-2006 arası aralıksız 6 yıldır Le Mans Şampiyonu” diye imzalamış. Şu şekilde:

Bu çekişmeyi izleyen Subaru da dayanamayıp oradan atılmış ve “beyler, güzellik yarışmalarında aldığınız ödüller için tebrikler” diye BMW ve Audi’ye hitaben bir ilan yapmış ve altını da “2006 yılın motoru ödülünün sahibi” diye imzalamış:

Benim yorumum:
– BMW, Audi’yi hedefleyen bir ilan yaparak yıllardır alt ligden BMW-Mercedes seviyesine çıkmaya çalışan Audi’yi artık kendi seviyesinde bir rakip olarak gördüğünü ilan etmiş. Stratejik bir hata.
– Audi fırsatı iyi değerlendirmiş ve BMW’nin esamesinin okunmadığı motor sporlarına gönderme yaparak markanın F1 hüsranını da kaşımış.
– Çok sevdiğim Subaru zurnanın son deliği olarak ‘ben de, ben de” gazıyla üst lige göz kırpmış. Fakat V10 dizel motoruyla Le Mans’da fırtına gibi esen Audi ya da 5 serisi için geliştirdiği 3 litrelik olağanüstü performanslı dizel motoruyla 2005’te ödül alan BMW bu motor ödülünü ciddiye almamıştır muhtemelen.

Bu hikayemiz de burada bitti, bir başka Bigumigu prodüksiyonunda görüşmek üzere herkese esenlikler dilerim.