Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW Guggenheim Lab

BMW Guggenheim Lab

Mercedes-Benz, BMW ve Audi arasında büyük bir liderlik yarışı var. Lexus da potaya girmeye çalışıyor ama satış adedi olarak henüz çok geride. Mercedes-Benz mutlak liderliğini bu yıl BMW'ye kaptırıyor şu anda satışlarda. Audi ise müthiş bir ivmeyle geliyor. Mercedes-Benz'in 2015 yılında hedeflediği 1,5 milyonluk satış adedi hedefine Audi 2014'te ulaşmayı hedefliyor.

Lüks otomotiv markası liderliği sadece satış adedi ile olunmuyor, liderliğin devamı için müthiş bir karlılık, karlılık için de pahalı ürünler, pahalı ürünler için de sürekli ar-ge çalışmaları gerekiyor. Bu arada premium markaların tüketici kafasındaki yerlerini net bir şekilde tanımlayabilmeleri için ürünlerinin yanısıra iletişim de yapmaları gerekiyor. Mercedes-Benz'in kısa süre önce başladığı küresel imaj kampanyasının sloganı "The best or nothing." bence bu anlamda müthiş bir iddia barındırması açısından yerinde bir hamle. Audi'nin de iletişimde özellikle Hollywood prodüksiyonlarını çok başarılı kullandığını biliyoruz. Iron Man'de Tony Stark'ın Audi R8, asistanı Pepper Potts'un A5 kullanmasını, aksiyon sahnelerinde havaya fırlatılan Q7'nin içindeki aile ile yola devam etmesi gibi sahneleri hatırlarsınız.

BMW'nin de bu yıl i lansmanı ile başlayan bir süreçte birlikte yepyeni bir yönde ciddi iletişim yatırımı yaptığını görüyoruz (bu arada Mission Impossible 4 filminde BMW i8'i göreceğiz).

BMW'nin premium liderlik iddiasının arkasını doldurmak için kent yaşamını merkez alan bir dizi uygulamaya yatırım yaptığını biliyoruz. Şimdi de New York City'nin ünlü müzesi Guggenheim Museum ile bir ortak çalışma gerçekleştiriyorlar. BMW Guggenheim Lab adı verilen projede birbirinden son derece farklı disiplinlerde çalışan sanatçıların çeşitli sorunları çözecek projeler için bir araya gelerek fikir üretmeleri amaçlanıyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.