Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moncler Montu Giyen Mercedes-Benz Otomobili

Moncler Montu Giyen Mercedes-Benz Otomobili

İlk kez bir otomobil şirketi ile iş birliği yapan İtalyan lüks moda markası Moncler, Mercedes- Benz G serisi SUV otomobile kendi yorumunu getirdi.

Geçtiğimiz yıl, 70. yaşını Milano’daki Piazza del Duomo’da gerçekleştirdiği etkileyici bir koreografi ile kutlayan İtalyan lüks moda markası Moncler, Mercedes-Benz ile gerçekleştirdiği iş birliğinde ikonik şişme montunu Mercedes’in G serisi SUV otomobiline giydirdi.

Her iki markanın kendine özgü tasarım dilini birleştirerek yaklaşık bir yıllık ortak çalışmanın sonucunda ortaya çıkan Project Mondo G adlı arazi aracı, 20 Şubat tarihinde Londra Moda Haftası’nda gerçekleşen Moncler’e ait “The Art of Genius” adlı defilede sergilendi.

Mercedes-Benz’in G serisi’nin köşeli geometrik tasarımı ile Moncler’in klasikleşen parçası kapitone kumaştan üretilen montunun yumuşak ve yuvarlak hatlarının kontrastından oluşan Project Mondo G, üst kısmındaki dev fermuar detayıyla dört tekerlekli, reflektörlü bir şişme mont görünümünde. İki markanın iş birliğiyle ortaya çıkan tasarımı zıtlıkların etkileşimi ve heykelsi bir nesne olarak nitelendiren Mercedes-Benz Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener, “Moncler ile yaptığımız iş birliği, tekerlekli gerçek bir ikonik heykel yaratmamız için bize ilham verdi.” diyor.

Tasarımıyla uzay araçlarını andıran Project Mondo G, uyarlandığı modelin standart özelliklerinin dışında birtakım farklılıklara sahip. Diğer G serisi otomobillere kıyasla üç kapılı olan araç, aynı zamanda standart modelden 18 inç daha kısa ve 11 inç daha geniş. Boyutları onun gerçek bir yolda manevra yapabilmesini zorlaştırabilir. Bu nedenle henüz modelin satış için üretimi planlanmıyor. Moncler, bu projeyle ilk kez bir otomobil markası ile iş birliği yaptı. Moncler ve Mercedes-Benz iş birliğinin “The Art of Imagination” adlı tanıtım filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

 

 

Görseller: Mercedes-Benz, Instagram, Youtube