Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Arka Koltuk Hikayesi: Anneannenin Yolları Taştan

Bir Arka Koltuk Hikayesi: Anneannenin Yolları Taştan

That Long & Lonesome Road to Grandma’s animasyonu anneannesini en yakın arkadaşıyla ziyarete giden Sue'nun yolda yaşadığı absürt anları bizlere izletiyor.

Yol her zaman sürprizlere gebe. Yola çıktığınızda aklınızda binbir türlü düşünce olur. Gittiğinizden de başka birisinizdir artık. Yol sizden hem alır, hem de size bir şeyler verir. Felipe Di Poi Tamargo‘nun animasyon kısası “That Long & Lonesome Road to Grandma’s” da yolun bize sundukları ve yolda düşürdüklerimiz hakkında çok hoş bir hikaye.

Felipe Di Poi Tamargo, Rhode Island School of Design’dan bu sene mezun olurken That Long & Lonesome Road to Grandma’s kısa animasyonunu hem yazıyor, hem yönetiyor hem de canlandırıyor. Animasyonda, Sue ve Kath adındaki iki yakın arkadaş Sue’nun annesinin sürdüğü arabayla bir yolculuğa çıkıyorlar. Yol boyunca Sue maceralar yaşamak istiyor. Hayaller kuruyor ve bu hayallerin peşinden koşması onları belki de hayal edemedikleri bir gerçekliğe götürüyor.

Anneanne Ziyareti mi Yoksa Uçsuz Bir Yol Macerası mı?

Sue, en yakın arkadaşı Kath’le birlikte arka koltukta oturup yolu izlerken animasyon başlıyor. Sue yolun neler getirebileceği üzerine konuşuyor da konuşuyor. Kath ise “biliyorsun en yakın arkadaşınım seni hep takip ederim” mottosuyla ona gaz veriyor. Sue’nun annesi bir benzin istasyonunda durduğunda Sue “yol dediğin heyecanlı ve maceraya açıktır” düşüncesiyle otostop çeken biriyle aynı arabaya biniyor. Otostopçuyu zor durumda bindiği arabada bırakıp kendi arabasına geri atlıyor Sue. Siz de otostopçuya gülüyorsunuz izlerken. Bu sefer de yolda gördüğü motorcu çetesiyle maceralara çıkmayı hayal ediyor. Kaldıkları otelde çeteye rastlayan Sue ve Kath, Sue’nun annesi uyuyunca gizlice odadan çıkıyorlar ve olaylar gelişiyor.

Felipe Di Poi Tamargo o kadar güzel diyaloglar yazmış ve aileyi o kadar güzel kurgulamış ki kısa metraj değil uzun metraj olsun istiyorsunuz. Hatta bölüm bölüm olsun ve maceralarını izleyelim istiyorsunuz. Animasyona koyduğu isimden zaten farklı olduğunu hissettiren Felipe Di Poi Tamargo, absürt şakaları ve karakterleriyle de yetişkinlere gülerek izleyecekleri bir animasyon yaratıyor. 

That Long & Lonesome Road to Grandma’s hepimizin annesi ve arkadaşıyla yola çıktığında yaşayabileceği bir dünyayı izletecekmiş gibi yapıyor ama sadece Sue ve onun çevresini izleyip eğlendiğimiz bir 14 dakika geçiriyoruz. 

Görsel: Vimeo