Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüksek Sigorta Ücretleri Yüzünden Çıkan İsyan

Yüksek Sigorta Ücretleri Yüzünden Çıkan İsyan

Sigorta şirketi SafeAuto otomobil sigortasına gereğinden fazla ödemek istemeyen müşterilerine seslenerek sayılarının aslında düşündüklerinden daha fazla olduğunu esprili bir kampanya ile hatırlatıyor.

SafeAuto mizah yönü oldukça yüksek bir reklam kampanyası ile otomobil sigortası için gereğinden fazla para dökmek istemeyen insanlara sesleniyor. Otomobil sigortası için fazla ödeme yapmayı sevmeyen insanları hedef kitlesine alan “We Are the Rest of Us” kampanyası işçi sınıfında yer alan aileleri, henüz ehliyet almış genç sürücüleri ve tüm yıl boyunca değil sadece belli dönemlerde araçlarını kullanan kişileri hedefine alıyor.

SafeAuto sigorta için gereğinden fazla ödemeye son veriyor

Oldukça sakin bir şekilde başlayan reklam filmi sloganın üzerinde yükseliyor ve adeta bir ayaklanmaya dönüşüyor. En nihayetinde durum elinde meşaleler tutan kalabalığın içinden ilerleyen at üstünde bir adama kadar varıyor. Toplumsal bir ayaklanmaya sebebiyet veren slogan, markanın pazarda yer alan konumunu temsil ediyor. Şirket, hedef kitlesinin hiç de azımsanmayacak kadar fazla insandan oluştuğunu da vurgulamış oluyor.

Joan Creative idari yaratıcı yönetmeni Dan Lucey şirketin tasarruf ettirebileceği para ile müşterilerine büyük bir avantaj sağladığını ve ajans olarak bunu göstermek için izleyicinin yalnız olmadığını hissettirmek istediklerini söylüyor.

Yüzden fazla aktörden oluşan oyuncu kadrosu ile çekilen reklam filminin yönetmenliğini daha önce de hicivli esprilerle bezeli Micropolitics kampanyasını yöneten Spark & Riot prodüksiyon şirketinden Nalle Sjöblad gerçekleştirdi.

Çekimlerin seçimlerle aynı döneme denk gelmesi ufak çapta karışıklığa sebep olmuş

Uruguay’da gerçekleşen reklam filmi neredeyse uluslararası bir olaya da dönüşüyormuş. Ülkedeki gerçekleşen genel seçimler sırasında çekim yapan ekip SafeAuto bayraklarını sallayan insan sayısının fazla olmasından ve isyan ediyormuş gibi toplandıkları için bir adayı destekledikleri zannedilmiş. Lucey, ellerinde kırmızı beyaz bayraklarla dolaşan oyuncuların aslında çekim yapılan mahallede pek desteklenmeyen bir adayın renkleri olduğunu bilmediği için çekimin yaklaşık yarım saat durduğunu da ekliyor.

Reklam filminde kullanılan afişler açık hava reklamlarında kullanılacak

Lucey ayrıca, dünyayı daha iyi bir yer yapmaya çalışmanın herkesin istediği bir şey olduğunu söylerken sadece bir otomobil sigortası ile dünyayı daha iyi bir yer haline getirmenin zor olduğunun farkında olduklarını da bildiriyor. Sadece ciddi bir konu hakkında espri yaparak SafeAuto’nun sunmuş olduğu fırsatları gösterdiklerini ifade ediyor.

Kampanya televizyonlara ek olarak İngilizce ve İspanyolca dillerinde dijital kanallarda ve radyolarda yer alacak. Kampanya ile birlikte hazırlanan ve reklamda ayaklanmayı tetikleyen açık hava afişleri de hedef kitleye yönelik pazarda kullanılacak kampanya ögelerinin arasında yer alıyor.

Künye

Müşteri: SafeAuto
CEO: Ron Davies
Ajans: Joan Creative
CEO: Lisa Clunie
CCO: Jaime Robinson
ECD: Dan Lucey
CSO: Magnus Blair
Metin Yazarı: Bryce Hooton
Strateji Uzmanı: Hannah Lewman
Prodüksiyon Şefi: Daniel Marin
İdari Yapımcı: Melissa Tifrere
Prodüksiyon Şirketi: Spark & Riot
Yönetmen: Nalle Sjöblad
Düzenleme: Mack Cut
Editör: Nick Divers
Ses: Sam Schaffer
Müzik: Duotone
Renklendirme: Co3
Görsel Efektler: Ambassadors

Görsel: YouTube