Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafayı Sağlama Almak Her Zaman İyidir

Kafayı Sağlama Almak Her Zaman İyidir

Bisiklet dostu ülke Danimarka’da vatandaşların sürüş yaparken kask takması gerektiği Viking temalı eğlenceli bir kampanya ile hatırlatılıyor.

Danimarkalılar bisiklete binmeyi seviyor. Halkın yüzde 62’si işe ya da okula giderken ulaşımını bisiklet ile sağlıyor. Bu durumun nedenleri arasında ülkenin başkenti Kopenhag’ın bisiklet dostu şehirler sıralamasında zirvede yer alması da büyük bir etken tabii. Ulaşımda bu çevre dostu çözüm iyi bir seçenek olsa da unutulmaması gereken bir kural var. Kask takmak. The Danish Road Safety Council de bisiklet sürerken her zaman kask takmanın önemi hakkında eğlenceli bir kamu spotu hazırlayarak bu konuda vatandaşlarına hatırlatma yapıyor.

Viking de olsan kafanı koruyacaksın

&Co. reklam ajansı tarafından yaratılan reklam filmi izleyici tarihte bir yolculuğa çıkarıyor ve 8 ile 11. yüzyıl arasında Danimarka’da da hüküm süren Vikingler üzerinden kask takmanın her zaman hayat kurtarıcı olduğunu vurguluyor. 9. yüzyılda bir Viking yerleşkesinde geçen reklam filminde topluluk savaş için yola çıkmaya hazırlanıyor. Savaş borusu öttürülüyor ve Svend isimli lider meydana çıkıyor. İngiltere’ye savaş için yola çıkmak için bir çağrıda bulunuyor ancak bu çağrısı oğlu tarafından kesintiye uğruyor. Oğlu savaş öncesi miğferini teslim etmek için koşarak geliyor. Svend, miğferin kendisini rahatsız ettiğini bununla birlikte dikkatli bir binici olduğunu söylüyor ve takmayı reddediyor.

Svend’in pes ettiği nokta ise eşi oluyor. İstediğin kadar yıkabilir ve yağmalayabilirsin ama miğferini takmak zorundasın diyen eşinin sözü üstüne inadından vazgeçen Svend, henüz daha yola çıkarken kafasını bir direğe vuruyor ve kafasını korumasının ne denli önemli olduğunu ilk elden tecrübe etmiş oluyor.

Denizlerdeki hakimiyeleriyle ve savaşçı ruhlarıyla bilinen Vikinglerin ülkenin popüler kültüründe yeri olması nedeniyle kampanyanın temasında tercih ediliyor. Yine de Vikingler ile ilgili şu ilginç bilgi de vermeden geçmemek lazım. Hakimiyet sürdükleri dönem boyunca Avrupa’da birçok yer fethetmiş olsalar dahi Vikinglerin hemen hemen yarısı savaş meydanlarında dahi kask takmadan başları korumasız savaşmışlardı. Kim bilir belki de Svend gibi inatlarından vazgeçip daha fazla kask takmayı tercih etmiş olsalardı bölgedeki hakimiyetleri daha uzun sürebilirdi.

Künye

Müşteri: The Danish Road Safety Council
Ajans: &Co., Copenhagen
Prodüksiyon Şirketi: New Land
Post Prodüksiyon: Copenhagen VFX
Yaratıcı Yönetmen: Thomas Hoffmann
Sanat Yönetmeni: Ole Hoffmann, Kristoffer Winther Sørensen
Metin Yazarı: Kristian Eilertsen
İdari Yapımcı: Sara Samsøe
Yönetmen: Tore Frandsen
DOP: Kasper Wind
Düzenleme: Jacob Schulsinger

Görsel: YouTube