Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft’un Yeni Platformu Fotoğrafınızdan Duygularınızı Analiz Edebiliyor

Microsoft’un Yeni Platformu Fotoğrafınızdan Duygularınızı Analiz Edebiliyor

Microsoft, makine öğrenme alanında geliştirdiği yeni algoritmasıyla görsel üzerindeki kişi sayısını ve ruh halini ölçümlüyor.

Makine öğrenme ve yapay zeka teknolojileri Microsoft, Google, Facebook gibi birçok koldan ilerlemeye ve çekişmeye devam ediyor. Dün makine öğrenme üzerinden görsellere hikaye yazma deneyine yer verdikten sonra Microsoft da yapay zeka çalışmalarında duygu tanıma demosunu yayınladı.

Microsft Nisan ayında yayınladığı “How Old do I Look?” algoritmasıyla görsel üzerinden bireylerin yaşını tahmin etmeyi deneyen bir araç yayınlamıştı. Bu sürecin bir sonraki aşaması olarak görünen Emotion Recognition, yapay zekanın yüz tanıma yeteneğini belirli oranlarla duygulara dağıtarak o anki yüz ifadesiyle eş değer duyguyu doğruluyor.

Henüz demo aşamasında olan araç, Emotion Recognition sayfası üzerinden denenebiliyor ve kişisel fotoğrafların yüklenmesine imkan sağlıyor. Microsoft’un yapay zeka deneylerini yürüttüğü Project Oxford altında yayınlanan aracın API’ları da kamuoyuyla paylaşılırken SDK dosyaları indirilerek deneyi kişiselleştirmek de mümkün.


Görsel; Microsoft