Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar İçin Arkadaş Canlısı Sosyal Robot: SIMA

Çocuklar İçin Arkadaş Canlısı Sosyal Robot: SIMA

Üzerine akıllı telefon yerleştirilen gövdesiyle etkileşimli robot SIMA; çocuklar için eğitsel oyun ve aktiviteler sunuyor.

Teknoloji günden güne gelişirken çocukların da bu dünyaya uyumunu kolaylaştıracak pek çok ürün piyasaya çıkıyor. Kod öğreten oyuncaklar, eğitici robotlar, özel uygulamalar… Tüm bunlar teknolojiyi kullanarak çocukların gelişimsel ihtiyaçlarını karşılamaya ve dünyada önemi giderek artan dijital becerileri onlara kazandırmaya yönelik. Bunlardan biri de Kickstarter üzerinde başarıyla fonlanmış kampanyası sona yaklaşan robot SIMA.

Şilili bir girişim tarafından yaratılan SIMA, üzerine akıllı telefon yerleştirilen bir robot gövdesi. Böylece özel uygulamasıyla birlikte kullanıldığında telefonunuz eğitici bir robota dönüşüyor. Telefonun ekranı robotun yüz ifadelerini ve gövdesini yansıtıyor. Böylece SIMA; ses, el hareketi ve ifadeler aracılığıyla insanlarla doğal bir şekilde etkileşime girebiliyor. Hem okulda hem evde kullanılabilen SIMA, bir eğitmen ya da bir oyun arkadaşı görevi görerek çocuklara eğitsel aktiviteler ve oyunlar sunuyor.

robot_sima-şili-bigumigu

 

Becerikli ve Sevimli Oyun Arkadaşı

SIMA duyguları ifade edebilen, etkileşimli bir robot. Ses tanıma teknolojisiyle kullanıcıdan talimat alabiliyor ve kendisine söylenenlere yanıt verebiliyor. Bunun yanı sıra Watson platformunu kullanarak doğal bir dil tanıma becerisine ve sosyal zekaya sahip. Scratch tabanlı web platformu ise herkesin SIMA’yı programlayabilmesine izin veriyor, çocukları da kodlama dünyasına hazırlıyor.

Android ve iOS üzerinden çok yakından indirilebilecek olan SIMA uygulaması tüm aktiviteleri yönetebileceğiniz yer. Buradan dil, matematik, bilim gibi farklı konulara yönelik oyunlara erişilebiliyor.

Yani SIMA, çocuklara sosyal beceriler kazandıran, pek çok alanda eğitim malzemesi sunan sevimli bir arkadaş. Ama ben çocuğumun robotlarla ve ekranlarla değil; gerçek insanlarla etkileşime girmesini istiyorum derseniz, orası ayrı konu tabii.

robot_sima-şili-bigumigu robot_sima-şili-bigumigu robot_sima-şili-bigumigu

robot_sima-şili-bigumigu

Görsel: KickstarterSIMA Facebook