Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Silahlı Şiddet Mağdurları En Tehlikeli Sokakta Anıldı

Silahlı Şiddet Mağdurları En Tehlikeli Sokakta Anıldı

FCB Chicago ve Illinois Council Against Handgun Violence ortaklığı ile gerçekleştirilen yerleştirme ile silahlı şiddete dikkat çekmek amacıyla hazırlandı.

Bireysel silahlanmanın yaygınlaşması ve bilinçsiz kullanımı sebebiyle her gün ABD’de 100 kişi vurularak öldürülüyor. ABD’deki silahlı şiddete dikkat çekmek için Matt Bieler 2017’de Count To Ten başlıklı bir kısa film çekmişti. Her gün 10 çocuğun silahlı saldırı nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayan filmin haberini yapmıştık. Chicago’da nisan ayının başında sadece bir günde 30’dan fazla kişi silahlı saldırıya uğradı. Bu saldırılardan 3’ü ölümle sonuçlandı. Videoda da yer alan bir bilgiye göre Chicago’da her hafta ortalama 40 insan vuruluyor. Böyle bakıldığında Chicago’nun, ABD’de silahlı saldırıların en çok yaşandığı şehirlerin arasında bulunduğu söylenebilir.

Her bir lazer ışını bir mağduru temsil ediyor

FCB Chicago ve sivil toplum kuruluşu Illinois Council Against Handgun Violence (Illinois Silahlı Şiddete Karşı Konseyi) ortaklığıyla hazırlanan kampanya için şiddetin oldukça yoğun olduğu Chicago şehrinde bir sokak kullanıldı. Most Dangerous Street (En Tehlikeli Sokak) adı verilen yerleştirme ile şehirdeki silah şiddeti görselleştiriliyor. Tek bir sokakta tüm şiddet eylemlerinin bu şekilde birleştirilmesi görsel olarak etkileyici gözükse de lazer ışınlarının her birinin aynı zamanda bir kurban olduğu gerçeği projenin duygusal ağırlığını gösteriyor.

Sokak arasında gezen mağdur ailelerin hikayeleri ve anlattıklarının yoğunluğunu bir tarafa kırmızı lazer ışınlarının etkili kullanımı yerleştirmeye değer katıyor. Her bir lazer ışını silahlı şiddet kurbanı bir insanı temsil ederken kirişlere de bu insanların cinsiyeti, yaşı, saldırıya uğradığı tarih ve saat yansıtıldı.

İkili önceki zamanlarda da silahlı şiddet konusuna dikkat çekmiş.

FCB Chicago ve ICHV geçtiğimiz 4 senedir bu konu üzerinde birlikte çalışıyorlar. Teddy Gun kampanyasıyla Cannes Lions 2017’de PR kategorisinde Gold Lion, The Unforgotten işi ile de Cannes Lions 2015’te Mobile kategorisinde Gold Lion kazanmışlardı.

ICHV için hazırlanan reklam filmi Chicago sokaklarını daha güvenli hala getirmenin yaşayan insanların imkanları dahilinde olduğunu hatırlatırken insanları harekete geçmesi konusunda cesaretlendiriyor. Film, The Safe Act’e (Güvenli Hareket) destek olmayı amaçlıyor. The Safe Act silahlı saldırıda hastaneye yatanlar ve ölenlerin verisine dayanarak yüksek düzeyde suç yaşanan bölgelerin belirlenmesine yardımcı oluyor ve güvenli bölgeler oluşturuyor. Reklam filmini aşağıdan izleyebilir En Tehlikeli Sokak projesinin internet sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: Illinois Council Against Handgun Violence
Ajans: FCB, Chicago
Etkinlik Yapımcısı: Unit9 LA, Strictly FX
Baş Yaratıcı Yönetici: Liz Taylor
Deneyim Başkanı: Kim DeNapoli
Ortak Yaratıcı Yönetmen: Jack Miller
Kıdemli Metin Yazarı: Jake Roland
Yapımcı: Domenic Caruso
İdari Yönetmen: Zach Kieltyka
Hesap Yönetimi: Lauren Cartier, Daniel Kim, Tara Reardon, Matt Bykowicz, Bianka Kristen, Lindsay Moore
Kıdemli Proje Müdürü: David Eldred, Joey Orizczak
Proje Yöneticisi: Kara Burghardt
Teknik Sorumlu: Erik Christianson
Geliştirici: Brendan White
Yapım: Lord + Thomas
Yönetmen: Ben Flaherty
Baş Yapımcı: Dan Delaney
MoVI Operatörü: Myles Beeson
Düzenleme: Lord + Thomas
Renklendirme: Justin Orr + Caleb Hill
Ses Tasarımı: Jason Ryan

Görsel: YouTube