Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Yüzeyde Dik ve Rahat Oturmayı Sağlayan Minder

Her Yüzeyde Dik ve Rahat Oturmayı Sağlayan Minder

Esnek ve katlanabilen minder EVA; ofiste, yolculukta ya da açık hava etkinliklerinde sağlıklı ve konforlu bir şekilde oturabilmenizi sağlıyor.

Yaşamımız büyük oranda oturarak geçiyor. Çalışırken, araç kullanırken, çizim yaparken, oyun oynarken, arkadaşlarımızla yemeğe gittiğimizde uzun süre aynı yerde oturabiliyoruz. Ne yazık ki otururken pek çoğumuz duruşumuza da dikkat etmiyoruz, arada sırada sandalyemizden kalkıp esneme hareketleri yapmayı bile ihmal ediyoruz. Doğamıza aykırı olan bu yaşam biçimi yüzünden pek çoğumuz sırtımızdan boynumuza ve belimizden bacaklarımıza yayılan ağrılarla yaşıyoruz. Kambur durmanıza izin vermeyen sırt desteği ERGO, kambur oturduğunuzda dürten Lumo Lift ve doğru oturuş alışkanlığı kazandıran Upright Go gibi araçlar, oturacaksak bile sağlıklı bir duruşla oturmamızı hedefleyen çözümlerdi. Şimdi ise her yüzeyde rahat ve dik oturmayı sağlayan EVA adlı minder var karşımızda.

EVA duruşunuzu düzeltiyor, ağrıyı önlüyor

EVA, omurgayı ve kuyruk sokumunu yüksekte tutarak doğru konuma ayarlıyor, sırtınız dik bir şekilde oturmanızı sağlıyor. Ayrıca vücudunuzun alt tarafında kan dolaşımını engelleyecek etkenleri azaltıyor. Böylece uzun süreli ve hatalı duruşta oturma nedeniyle başlayabilecek ağrıların önüne geçiyor. Bunu sağlamak için de doktorlardan ver mühendislerden oluşan bir ekibin iş birliğiyle geliştirilmiş. EVA şu anda Kickstarter’da fonlanıyor ve kampanyanın bitmesine daha 1 aydan fazla zaman varken çoktan fon hedefini ikiye katlamış durumda.

EVA, silikon benzeri esnek bir malzemeden yapılmış. Katlanabiliyor ve böylece kullanımda olmadığında yer kaplamıyor. Katlandığında çatlama ya da kırılma olmuyor. Ayrıca hafif ve taşıması kolay. Su geçirmez ve neme dayanıklı yapısı ile açık hava etkinliklerinde kullanılabilecek türde bir araç. Diyelim ki pikniğe, plaja ya da bir festivale gittiniz, yerde EVA’nın üzerine oturarak sandalye konforunu yakalayabiliyorsunuz. İş yerinizdeki rahatsız sandalyede ya da sürücü koltuğunda yine EVA yardımınıza koşuyor. Üzerine bir şey döktüğünüzde silebilir ya da yıkayabilirsiniz. Ayrıca antibakteriyel bir yastık olduğundan bakteri ve mayt oluşumunu engelliyor.

Görsel: Kickstarter