Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mermiyi Durduran Kitap

Mermiyi Durduran Kitap

FCB Chicago, The Illinois Council Against Handgun Violence için hazırladığı The Gun Violence History Book ABD’deki 228 yıllık silahlı şiddet tarihini verilerle aktarıyor.

1975 yılında kurulan sivil toplum kuruluşu The Illinois Council Against Handgun Violence, silahlı şiddetin tehlikesi konusunda kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek için çalışmalar yürütüyor. Silah kullanımının doğurduğu sonuçlara dikkat çekmek isteyen STK, Most Dangerous Street isimli yerleştirmesinden sonra silah şiddetine dikkat çekecek yeni bir proje hazırladı.

The Illinois Council Against Handgun Violence ve FCB Chicago işbirliği ile hazırlanan proje silahlı şiddet tarihini gözler önüne seriyor. The Gun Violence History Book adlı 853 sayfalı kitap ABD’deki 228 yıllık silahlı şiddet tarihini içeriyor. 19 bölümden oluşan kitap geçmişten ders alıp gelecekte yaşanabilecek şiddetin önüne geçmeyi hedefliyor. Mermiyi durduran kitap olarak da anılan projenin tanıtımı için çekilen reklam filminde kitaba ateş ediliyor. 853 sayfalık kitaba sıkılan mermi kitabın içinde takılıyor. Merminin durduğu yerde ise okuyucular için bir mesaj bulunuyor. “Bu mermi durdu. Ancak tarih yazılmaya devam ediyor.”

Geçmiş yıllarda yaşanan olayları içeren makalelerden ve verilerden oluşan kitap aynı zamanda Chicago’daki okullar için bir eğitim planının parçasını da oluşturuyor. Kitapta silahlı şiddetin temel nedenleri ve getirdiği sonuçlar bulunuyor. Ülke genelinde bireysel silah kullanımın nasıl patladığı ve bu durumun finansal ve sosyal etkisinin neler olduğu inceleniyor. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruşu mevcut silah ruhsatlandırma sistemindeki boşluklara dikkat çeken FOID yasasını ve bu yasanın yürürlüğe girmesi için çalışan milletvekillerini de destekliyor. stopgunviolencehistory.com sitesinde verilen 2017’deki bir araştırma verisine göre ABD’deki silah sahiplerinin yüzde 22’si geçmiş bilgilerine bakılmadan silah sahibi oluyor. Bu durum kontrolsüz bir şekilde bireysel silahlanmanın önünü açıyor.

Künye

Müşteri: The Illinois Council Against Handgun Violence
Ajans: FCB Chicago

Görsel: Youtube