Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Radiohead Şimdiye Kadar Duyulmamış 18 Saatlik OK Computer Kayıtları Yayınladı

Radiohead Şimdiye Kadar Duyulmamış 18 Saatlik OK Computer Kayıtları Yayınladı

Geçtiğimiz hafta hack'lenip OK Computer döneminden kayıtların sızdırılmaması için fidye ile karşılaşan Radiohead, 18 saatlik kayıtların tamamını Bandcamp'ten yayınladı.

Radiohead, geçtiğimiz hafta hacklenmişti. Ve ardından Thom Yorke’un minidisk arşivindeki kayıtları çalınmıştı. Hırsızlar bu kayıtların internete sızdırılmaması için gruptan fidye istemiş. Tüm set için 150 bin dolar veya stüdyo kaydı başına 800 dolar ile canlı kayıt başına 50 dolarlık bir opsiyon ile fidye talebinde bulunulmuştu. Kayıtlar Radiohead’in 1997’de yayınladığı ve en büyük etkiye sahip olan albümlerinden birine, OK Computer’a ait.

Jonny Greenwood, kişisel Twitter hesabı ve grubun Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla bu kayıtların tamamını Bandcamp üzerinden yayınladıklarını açıkladı. OK Computer döneminde kaydedilmiş 18 saatlik arşive radiohead.bandcamp.com üzerinden erişilebiliyor. Ve Jonny Greenwood, 18 gün boyunca 18 Pound’a (yaklaşık 132 lira) satın alınabilecek olan bu kayıtlardan elde edilen geliri Extinction Rebellion hareketine bağışlayacağını ekledi. Extinction Rebellion, geçtiğimiz ay Londra’nın en kalabalık bölgelerinde haftalarca protesto yaparak iklim değişikliğine karşı daha ciddi adımlar atılması için eylemde bulunmuştu.

18 saatlik kayıtların içinde Paranoid Android’in 12 dakikalık versiyonu, Exit Music, I Promise, True Love Waits ve Lift’in erken dönem stüdyo versiyonları yer alıyor. 18 saatlik bu kayıtları satın almak ve dinlemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

View this post on Instagram

radiohead.bandcamp.com rebellion.earth

A post shared by Radiohead (@radiohead) on

Görsel: YouTube